torsdag 12. oktober 2017

Tanker rundt bedre pc-rutiner.

Dessverre ikke et helt
ukjent fenomen...
Kjære leser!

I forrige innlegg på bloggen nevnte jeg at jeg har gjort meg noen tanker rundt PC-krasj, og ble også oppfordret til å skrive mer om det. At det er viktig med sikkerhetskopier og rutiner vet vi vel alle nå, men det er også vesentlig å oppdatere eller fornye sikkerhetskopien, og lag gjerne en fast rutine på det, og gjerne en fast dato som du husker. Og det er jo lett å si at jo da, det skal jeg gjøre. Men så er det gjerne et poeng å faktisk gjøre det også! Dette hørte vi jo for flere tiår siden, men det er fremdeles viktig å minne om det. Men så var det en ting til.


Det var vel egentlig bare en slags spøk i utgangspunktet, men jeg begynte faktisk å tenke at det skulle vært fast rutine med periodisk kontroll av PC, sånn som det er for bil. Hva om PC'en din ble rutinekontrollert for skumle tendenser med jevne mellomrom, slik at de ble oppdaget FØR den bryter helt sammen eller det skjer noe annet alvorlig, så det blir helt mørkt? Alle skjønner at det er på sin plass å sjekke bilen så den ikke bryter sammen midt på motorveien (selv om noen ganger gjør den kanskje det likevel om du er uheldig), men du skjønner hva jeg mener. 

Ellers så er det selvsagt et poeng å ta signalene fra egen PC på alvor. Begynner den å oppføre seg mistenkelig er det kanskje bedre å få den sjekket og reparert eller byttet ut før den er helt død... Men man vil jo så gjerne tro at den holder et år til, eller i allefall et halvt et? Spesielt utsatt er man jo om man jobber hjemmefra og arbeider på samme PC hele  tiden, for eksempel som skribent eller forfatter?
--------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)