tirsdag 20. februar 2018

Jeg publiserer ikke matoppskrifter.

Innimellom får jeg spørsmål eller kommentarer til bloggen min som ikke kommer i kommentarfeltet, men som enten kommer på mail, andre sosiale medier, eller ting folk jeg kjenner spør meg om når de treffer meg. Jeg tenkte jeg skulle svare i plenum på et slikt spørsmål fra en bloggleser, vi kan kalle henne Eva.

Hvis det er noe spesielt som skjer, hender det at jeg legger ut bilde av en kake jeg har bakt, eller nevner i forbifarten at jeg har spist noe hjemmebakt hos folk jeg kjenner. Det er jo litt fristende å legge ut et bilde når det er noe undertegnede eller min omgangskrets har lagt ned mye arbeid i. Kanskje det er noe man er stolt av å ha fått til å bake, som man ikke har bakt før, for eksempel. Men da legger jeg det ut på bloggen fordi jeg forteller om ting som skjer i livet mitt, enten det er en bursdagsfeiring, en førjulsfeiring eller noe annet der dette kommer naturlig inn.

Det jeg har fått spørsmål om i etterkant, er om jeg kan være så snill å legge ut oppskriften på bakverket også. Jeg har tenkt frem og tilbake på dette, og kommet frem til at jeg ikke vil gjøre det. Bloggen min handler riktignok om helse også, i tillegg til skribentliv, og jeg skriver en del om hverdagen min. Imidlertid synes jeg at matoppskrifter er å dra det litt langt. Jeg forteller jo som regel hva slags kake det er jeg har bakt, og da er det jo bare å Google for eksempel Ostekake hvis det er det man vil ha.

Jeg skal ikke påstå at jeg aldri vil legge ut oppskrifter, jeg føler bare at jeg da fjerner meg litt fra hovedtemaene på bloggen, og begynner å ro meg litt bort. Hadde jeg hatt en ren helseblogg eller matblogg, hadde det blitt en litt annen situasjon, og jeg kunne gått dypere i slike ting. Dersom jeg  derimot hadde komponert matoppskriften selv, kunne jeg vurdert saken en gang til, ettersom vi da hadde nærmet oss temaer som kreativitet og skribentliv også.

Og ja, jeg vet jeg om våren kan ha vært litt ivrig på å fortelle om egendyrkede tomater. Det kan kanskje bli litt voldsomt det også. Men så føler jeg vel det er litt mer positiv helse i dem enn i ostekaken :-)Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! Og følg meg gjerne!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar