lørdag 12. oktober 2013

Å se på teksten som med nye øyne.

I går satt jeg og leste korrektur på manus til langt på natt. Igjen. Det som slår meg, er at det er så utrolig mye enklere å lese korrektur når manuset har ligget i fred en liten stund. For når jeg da tar det opp igjen, ser jeg på det som med litt nye øyne, og finner feil jeg ellers ikke hadde funnet, og som jeg rett og slett har sett meg blind på. Egentlig gjelder det ikke bare større manus, men noveller, nettside og bloggen også. Det er et godt skrivetips.

I tillegg er den aller beste tiden å jobbe på, litt sent på kvelden, etter at det er blitt stille i huset. Når telefonen ikke gir lyd fra seg, og TV-kvelden er over. Radioen står på, men jeg kunne like gjerne slått den av når jeg sitter fordypet i tekst, for jeg hører den nesten ikke likevel når all konsentrasjonen min er på manus.

Denne gangen har jeg vært streng korrekturleser og strøket setninger som strengt tatt ikke var nødvendige, og omskrevet noen andre slike. Jeg ser tydelig at teksten blir bedre og mer presis da. Det liker jeg :-)

Var dette nyttig for deg? Del det gjerne med andre!


Takk for at du følger bloggen min!

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Det er helt sant. Teksten vokser og jobber, i hodet vårt, når vi lar den hvile, Nytt blikk er velsignet deilig.

    SvarSlett
  2. Ja, tekst blir litt fort litt "ferskvare", som man får lyst til å oppdatere og fornye. På blogg og nettsider har man jo mulighet til det, men det er viktig at manus til bok er "ferdig tygd", og gått gjennom lupen mange ganger. Jeg har sett noen eksempler på ting som kan gå galt, og forsøker derfor å være pinlig nøyaktig nå :-)

    SvarSlett

Har du en kommentar til dette blogginnlegget?