Skriver bok om oppvekst med blødersykdom.

Det bokprosjektet jeg er mest ivrig etter å få utgitt, er boken om livet mitt, min oppvekst med det å leve med sjelden, livslang blødersykdom, Faktor 7-mangel. Boken min hører innunder kategorien Selvbiografi. Når den bare en dag blir utgitt.

Jeg mangler en koagulasjonsfaktor i blodet som friske mennesker har, men som jeg må ha tilført intravenøst tre ganger i uken. Blødersykdommen min er altså en mangelsykdom, og den varianten jeg har heter Proconvertin-mangel, eller Faktor 7-mangel som nok er det mest brukte navnet. Å være bløder er sjeldent nok, men det å være kvinnelig bløder er noe mange ikke engang tror er mulig, men det er det altså. 

Det var både en stor utfordring og en smule skummelt da jeg for alvor bestemte meg for å begynne å skrive bok om mitt eget liv. Mange har hørt om blødersykdom, men vet egentlig ikke hva det er. Jeg forsto mer og mer at dette kunne bli et omfattende og spennende prosjekt. Til tider kan det være travelt å være skribent! Men nesten ferdig bokmanus har jeg, tilbakemeldingene er gode, og bok skal det bli!

Dette er et så omfattende og på mange måter krevende prosjekt, og det har det vært i mange år. For å få et innblikk i hva det hele handler om, foreslår jeg at du fortsetter lesningen inne på selve bloggen Gro Jeanettes blogg om skribentliv og helse

Imidlertid har jeg, som det går frem av bloggen, vanskeligheter med å utgi prosjektet. Jeg får masse skryt fra forlagene, men de tør ikke utgi en bok om en sykdom som ingen vet hva er. Bare så ingen misforstår; Bokmanuset mitt er adskilt fra bloggen. På bloggen skriver jeg OM bokskrivingen og manuset, men selve manuset (bortsett fra et par sitater) er ikke lagt ut her!

Oppvekst med blødersykdom er vanskelig å få trykket mellom to permer, tro meg! Jeg er naturlig nok veldig fortvilet over dette, etter mange års manusarbeid. Jeg tar gjerne imot forslag eller gode råd. Ikke til selve skrivingen, for den er ganske ferdig, men til hvordan greie å få forlagene til å innse at det er akkurat dette bokprosjektet de trenger. 

Ikke en faktabok, men det å vokse opp med en sjelden sykdom som barn, føle seg annerledes i vennegjengen på grunn av indre blødninger og forsiktighetsregler, og det og alltid være avhengig av livsviktig intravenøs medisin. En bok om det å vokse opp som bløder på sytti og åttitallet, som var noe ganske annet enn å ha blødersykdommen i dag. Jeg har fått innspill på at det er mye god dokumentasjon i boken min!



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Du skal ikke gi opp eller være skuffet, kjære Gro, men du skal være inspirert over manuset du skriver og inspirert over at forlagene svarer deg, over at redaktørene har faktisk lest manuset ditt nøye før de har tatt seg tid til å svare deg. Et svar som de også synes er vanskelig, det er vanskelig for dem også å avslå. Ofte så har de liste over hvilket tema de skal satse på fra år til år og andre skal dem tenke på hva de kan tjene mest penger på og hva blir tatt av media strømmen så de som forlag også kan få media oppmerksomhet. Viktigste for forlagene er å beholde sitt gode navn, det er mye de skal tenke på. Jeg er sikkert på noen ganger angrer de på at de ikke har satset på en som en annen forlag har gjort seg stort på. Sånn er det bare. Jeg er enig med deg, kjære Gro om hvor mange like bøker folk kan lese, som krim bøker, koke bøker, kjendis bøker og diverse, diverse. Men mange folk vil lese kjendis bøker, selv om mange av de bøkene ikke er så givende, eller har med seg viktig tema eller budskap. Jeg synes du tar opp viktig tema i ditt manus og du skal ikke gi opp!! Dette er sjeldent derfor er det enda viktig å fortelle, og gi folk et budskap som de ikke vet så mye om. Har du prøvd å utgi boka di gjennom din forening? Finns det et forlag som gir sykdoms bøker? Prøv å gå gjennom din forening, se hva din forenings samarbeids partnere gjør i utlandet – Jeg er helt sikkert på at du har prøvd det meste. Lykke Til videre!!! Når boka di blir utgitt så skal jeg stå først i køen for å få autograf!!!

    SvarSlett
  2. Kjære Sarita! Tusen takk for dine fine, oppløftende og positive kommentarer! Det er veldig hyggelig å se at prosjektet mitt engasjerer deg, og ja; du er jo til og med nevnt i boka mi! Du har flere gode ideer her, ser jeg! Jeg tror ikke det er så lett å gå via ULFF på akkurat dette prosjektet som du foreslår, men jeg skjønner hva du mener :-) Ellers så har jeg forsøkt meg på veldig mye :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)