Om bloggen.

Medisinske glimt fra min barndomstid med alvorlig blødersykdom. (Foto: Gro Jeanette Nilsen, kopiering ikke tillatt.)
Medisinske glimt
fra Gro Jeanette Nilsens
barndom med alvorlig 
faktor 7-mangel
(blødersykdom)

Foto: Privat, kopiering ikke tillatt.
Jeg startet Gro Jeanettes blogg om skribentliv og helse  om det å skrive bok om egen blødersykdom, da forlagene sa at boken jeg skriver om livet mitt med sykdommen er godt skrevet, men at de ikke våget å utgi den. Dette fordi så få kjenner til sykdommen, og spesielt blødersykdom blant jenter. De sa rett ut at det derfor ville bli vanskelig å få solgt boken, og var helt klare på at de ikke våget å satse. Og det forstår jeg jo. Men likevel.. Det fins jo mange kroniske sykdommer, og ikke alle er like kjente. Å leve med kronisk sykdom er felles for mange.

Til og med f
olk med helsefaglig bakgrunn kan finne på å si at jeg er et sjeldent eksemplar av arten, og de har helt rett! Jeg forsto at her måtte det dokumenteres ganske mye, spesielt om det å leve med faktor 7-mangel i alvorlig grad, eller Proconvertinmangel som det egentlig heter. I tillegg er det å ha blødersykdom som jente, eller også kalt kvinnelig blødersykdom, noe mange ikke vet går an. Som jente følte jeg meg veldig annerledes enn andre.

Flere bekjente rådet meg til å begynne å blogge. Så her er jeg. Jeg forsøker å fortelle litt fra livet mitt med livslang kronisk blødersykdom, samtidig som jeg også har dratt inn min store hobby og mening med livet - skriving. Innimellom tar jeg med dagligdagse ting også, for å forsøke å vise at jeg også er en vanlig person med vanlige tanker og meninger, samtidig som jeg mener det er viktig å ta med en del av selve skriveprosessen. Noen kaller bloggen min en sykdomsblogg, og det er selvfølgelig riktig, men som sagt har den andre temaer også som er viktige for meg. Sånn sett er det like mye en skribentblogg, forfatterblogg.

I og med at jeg skriver bok om mitt eget liv, går temaene helse og skribentliv mye i hverandre, om hverandre, rundt hverandre, i ett. Og som en venninne påpekte etter å ha sett bloggen; "Jeg ser du blir modigere etter hvert som du åpner opp og blir mer vant til å blogge". For å skjønne hva hun mener med det, anbefaler jeg å gå til det aller første blogginnlegget mitt Dagbok på nett?, og titte litt på det.Bloggens hovedtemaer er både det å leve med alvorlig blødersykdom og forsøke å gi livet verdifullt innhold, men også om skriving som har vært en viktig del av meg siden barndommen. De siste årene har jeg som sagt kombinert disse temaene, og forsøkt å skrive bok om oppveksten min.
Skriving har alltid betydd mye for meg, men det er først de siste fem årene at jeg har våget å begynne å skrive om egen sykdom for alvor. Egen sykdom var i oppveksten verdens største tabu-emne for meg, ja faktisk langt opp i voksen alder.

Ellers på bloggen kommer det gjerne litt om annen type skriving; Jeg skriver litt dikt, noveller og artikler samt andre bokmanus.

Helseblogg? Tja, kanskje. Kall det blogg om helse eller blogg om blødersykdom hvis du vil det. Eller blogg om å skrive bok. Sykdomsblogger er jo ganske vanlig, det vil si pasientfortellinger i bloggform. Det er imidlertid ofte sykdom som en har fått i løpet av livet som er tema, selv er jeg jo født med min kroniske blødersykdom. Noen kalte bloggen min for "Bløderblogg", og det er helt greit. For noen år siden ville det ikke vært greit, og jeg hadde aldri i verden vurdert å skrive noe som kunne kalles det! Jeg har nok blitt modigere med årene. Men bloggen min er som sagt også i høyeste grad også en skribentblogg.

Det er imidlertid viktig å understreke at jeg ser det som har med blødersykdommen å gjøre fra en pasients synsvinkel. Selv om jeg har livslang sykdomserfaring å øse av. Og at jeg som sagt skriver mye om skribentliv og litt om det hverdagslige også. Velkommen til bloggen! Og ta veldig gjerne kontakt 
hvis du mener noe om noe, eller gi kommentarer under den enkelte bloggpost. Jeg blir glad for tilbakemeldinger, og for følgere av bloggen!


Klem fra Gro Jeanette.


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)