Hvorfor blogge?

Jeg startet Gro Jeanettes blogg om skribentliv og helse, om det å skrive bok om egen blødersykdom, da forlagene sa at boken jeg skriver om livet mitt er godt skrevet, men at de ikke våget å utgi den. Dette fordi så få kjenner til sykdommen, og spesielt blødersykdom blant jenter. Det ville derfor bli vanskelig å få solgt boken, fikk jeg høre.

Det fins jo mange kroniske sykdommer, og ikke alle er like kjente. Å leve med kronisk sykdom er felles for mange.

Også fra folk med helsefaglig bakgrunn har jeg hørt at jeg er et sjeldent eksemplar av arten, og de har helt rett! Jeg forsto at her måtte det dokumenteres ganske mye, spesielt om det å leve med faktor 7-mangel i alvorlig grad, eller Proconvertinmangel som det egentlig heter. I tillegg er det å ha blødersykdom som kvinne noe mange ikke vet går an. Som jente føler jeg meg veldig annerledes enn andre.

Flere bekjente rådet meg til å begynne å blogge. Så her er jeg. Jeg forsøker å fortelle litt fra livet mitt med livslang kronisk blødersykdom, samtidig som jeg også har dratt inn min store hobby og mening med livet, skriving.

Noen kaller det en sykdomsblogg, som jo er riktig, men  det er også en skribentblogg, forfatterblogg. Og den tar også opp andre ting som er viktig i livet mitt.

I og med at jeg skriver bok om eget liv, går temaene helse og skribentliv mye i hverandre, om hverandre, rundt hverandre, i ett. Og som en venninne påpekte etter å ha sett bloggen; "Jeg ser du blir modigere etter hvert som du åpner opp og blir mer vant til å blogge." For å skjønne hva hun menter med det, anbefaler jeg å gå til det aller første blogginnlegget mitt, Dagbok på nett?

Bloggens hovedtemaer er både det å leve med alvorlig blødersykdom og å forsøke å gi livet verdifullt innhold, men også om skriving som har vært en viktig del av meg siden barndommen. De siste årene har jeg kombinert temaene, og forsøkt å skrive bok om oppveksten min.

Det er likevel de siste femten årene jeg har våget å begynne å skrive bok om egen sykdom for alvor. Egen sykdom var i oppveksten verdens største tabu-emne, faktisk langt opp i voksen alder.

Ellers på bloggen kommer det gjerne litt om annen type skriving; Jeg skriver litt dikt, noveller og artikler samt andre bokmanus.

Helseblogg? Tja, kanskje. Kall det blogg om helse eller blogg om blødersykdom, hvis du vil det. Eller blogg om å skrive bok, skrive bokmanus. Sykdomsblogger er jo ganske vanlig, og det vil si pasientfortellinger i bloggform.

Noen kalte bloggen min for bløderblogg, og det er helt greit. For en del år siden ville det ikke vært greit, og jeg hadde aldri i verden vurdert å skrive noe som kunne kalles det. Jeg har nok blitt modigere med årene. Men bloggen min er som sagt også i høyeste grad en skribentblogg.

Det er imidlertid viktig å understreke at jeg ser det som har med blødersykdommen å gjøre kun fra en pasients synsvinkel. Selv om jeg har livslang erfaring å øse av. Velkommen til bloggen! Du må gjerne kommentere under den enkelte bloggpost. Jeg blir glad for tilbakemeldinger og for følgere av bloggen!

Klem fra Gro Jeanette.

#skriveprosjekt #sakprosa #grojeanettesblogg #blødersykdom #helse Proconvertinmangel #Faktorsjumangel 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noen tanker om dette blogginnlegget?