lørdag 13. september 2014

Inspirerende foredrag om å skrive livet, og litt til.

Denne ettermiddagen og kvelden har jo bare vært helt fantastisk! Som jeg fortalte i går, hadde jeg planer om å dra og høre på noen foredrag på Oslo bokfestival. Planen var å reise både fredag og lørdag, det gjenstår å se om jeg orker en dag til, men det får jeg ta som det kommer. Det er i allefall ikke viljen det er noe i veien med! Videre var det også en plan å kombinere dette med ULFF, men det er ikke alt som er like lett å få til. Blant annet hadde en av de mest ivrige i ULFF fått seg jobb som frivillig på bokfestivalen denne helgen, og da er det jo ikke så lett å kombinere og planlegge å treffe andre. Men for en dag!


Etter å ha studert programmet i forveien, var det ganske klart at jeg kunne ikke reise bare lørdagen og ikke fredagen, sånn som egentlig var planen. Fredag kveld klokken kvart på sju var det satt opp et foredrag på hovedscenen som het "Å skrive livet". Dette var jo helt perfekt i forhold til bokprosjektet mitt, tenkte jeg.

Men før jeg i det hele tatt kom så langt som til bokfestivalen, hadde jeg faktisk en veldig inspirerende og hyggelig samtale med taxisjåføren, som tydelig var ganske oppegående når det gjaldt kultur og litteratur. Det er ikke ofte jeg har sånne samtaler med taxisjåfører, eller med fremmede i det hele tatt, men dette var virkelig hyggelig! Men så kom jeg altså til bokfestivalen.

Kjersti Annesdatter Skomsvold, Linnea Myhre og Hanne Ørstavik fortalte om egne bøker som går nært inn på livet. Jeg synes det var interessant å høre på dette. Før foredraget fikk jeg kjøpt hvitvin i baren, og jeg ser også at man har mye igjen for å komme tidlig og kunne velge de beste plassene med bord og det hele. Jeg så jo det sto folk utenfor og så på, som ikke fikk plass inne. Jeg kunne fortalt mye om det foredraget og hva jeg er enig og uenig i, men jeg tror jeg skal la det være. Dette var så inspirerende at jeg kunne sitert fra det i det vide og det brede! Mange av momentene var godt kjent og bearbeidet i min egen bok fra før, mens andre var det ikke, og var en veldig aha-opplevelse, der jeg tenkte; Ja selvsagt, hvorfor har jeg ikke tenkt på det? Det var veldig flott å høre at andre også satte ord på disse tingene jeg hadde tenkt på og skrevet om så lenge!

Neste foredrag på denne hovedscenen begynte halv åtte. Da holdt Knut Nærum sitt foredrag "Humor er gøy", der han fortalte om sin siste bok. Det var et flott foredrag, av en kar vi vanligvis ser på TV :-)
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Så flott at du fikk med deg dette! Jeg hadde faktisk notert at bokfestival var interessant, og egentlig nytt for meg, men overskuddet manglet nok for jeg må innrømme at jeg har glemt hele festivalen. Neste år blir det helt naturlig å delta, tenker jeg :)

    SvarSlett
  2. Hei, ja dette må man ha med seg. Jeg lever lenge på disse foredragene jeg var på, prioriterte dem høyt :-) Bokfestival anbefales på det varmeste!

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)