torsdag 24. oktober 2013

Litterære spørsmål.

Disse litterære spørsmålene fant jeg hos Fivrelden, og tenkte jeg skulle prøve å svare så godt jeg kan. Du som leser må gjerne besvare spørsmålene du også på bloggen min, eller du kan kopiere dem over til din egen blogg og svare på spørsmålene der. Dersom du gjør sistnevnte, må du gjerne nevne hvor du har funnet den, dvs. lenke til bloggen min. På samme måten som jeg har gjort det her.

Senest kjøpte innbundne bok: Det kan jeg ikke si. Det er en gave som ikke er levert enda!

Senest kjøpte pocketbok: Det var en biografi om forfatter Astrid Lindgren, en bok jeg kjøpte på Oslo bokfestival. Leste den ut på to timer.

Favorittgenre: Det kommer an på om det gjelder lesing eller skriving? Jeg liker godt å lese biografier og selvbiografier.

Favorittbokhandel: ARK på Manglerud senter, eller Torvet Bok og Papir på Fyrstikktorget.

Favorittbibliotek: Deichmanske bibliotek Bøler. Jeg er veldig glad for at jeg greide å skaffe skribentforeningen ULFF en avtale med biblioteket om en egen hylle til medlemmenes bøker, selv om jeg nok føler at vi burde brukt biblioteket litt mer aktivt. Tusen takk til biblioteket for den avtalen!

Favorittplass for å lese (hjemme): I lenestolen min, i stua.

Favorittplass for å lese (utenfor hjemmet): Jeg har alltid med meg en bok eller kanskje et blad i tillegg til manus. Men jeg liker å sitte godt både når jeg leser og skriver.


Fem forfattere du alltid kjøper i innbundet format: Jeg kjøper så og si alltid bøker i innbundet form. For det første synes jeg de ser litt mer "ordentlige" ut, og ofte har de litt større skrift og er dermed litt lettere å lese. Jeg er enig i at Pocket er litt billigere og ofte lettere å frakte med seg, men jeg liker uansett innbundne bøker best.

Beste lesedrikken: Vanligvis kaffe. Eventuelt rødvin, hvis det er en kveld i helgen.

Beste bakgrunnslyden ved lesing: Det er mye god stemning i lyden av regnvær. Når jeg leser liker jeg at det er helt stille, så da slår jeg gjerne radio og TV av. Hvis jeg derimot skriver selv, og er veldig fordypet i manus, hører jeg til slutt ikke radio og TV fordi jeg er så konsentrert.

Når på døgnet leser du helst? Om kvelden.Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! Og følg meg gjerne!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Fine lesevaner :) Godt å se at det fremdeles er flere enn meg som slår et slag for innbundne bøker :)
  Ønsker deg en glad dag :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk skal du ha! Hyggelig å høre at vi er flere om de innbundne, ja :-) Ha en fortsatt fin kveld :-)

  SvarSlett
 3. Fine, fine lista. Takk for link og svar :)

  SvarSlett
 4. Bare hyggelig! Selvsagt lenker jeg til deg, når det er hos deg jeg har funnet listen :-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)