fredag 18. juli 2014

Fikk forespørsel på telefon om diktet Tusen tårer!

Ups! Jeg sitter her og skriver på bokmanuset mitt litt tidligere på dagen i dag. Jeg er egentlig langt inni tekst og korrektur, når telefonen ringer. Jeg regner med at det er familie eller noen andre jeg kjenner, men nei da!

Hun som ringer presenterer seg og høres hyggelig ut, men jeg vet ikke hvem hun er og kan ikke plassere henne. Jeg fikk visst ikke helt med meg navnet. Hun forteller at hun skal i begravelse, og kom over diktet mitt Tusen tårer på internett. Og lurer på om hun kan få lov til å ta det med seg og lese det opp?
Det er altså til meg som skribent hun ringer. Og selvfølgelig kan hun bruke diktet! 

For meg er det jo bare en ære og veldig hyggelig, samtidig som det er trist at det må en begravelse til for at diktet skal bli lest og brukt. Jeg sa til henne at opplesing er helt fint, det er skriftlige fremstillinger for eksempel på internett at jeg er nøye med at gjengivelsen blir riktig og at navnet mitt kommer med. Jeg takket henne for at hun hadde ringt og spurt meg, for jeg syntes jo det var hyggelig, men som sagt er det jo aldri hyggelig med begravelser.

Det er første gang noen har ringt meg i den sammenhengen, men jeg har jo fått en del mail fra folk som lurer på om de kan få bruke diktet til begravelser og minnestunder. Jeg synes vanligvis at det er greiest om folk kontakter meg på mail og sosiale medier eller blogg om dette, fordi det er lettere å forholde seg til. Men denne telefonsamtalen var jo veldig hyggelig da, og løftet fredagen min mange hakk!

Lese flere av Gro Jeanette Nilsens dikt?


Var dette nyttig for deg? Del det gjerne med andre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg, se Åndsverkloven.

3 kommentarer:

 1. Det er jo et utrolig fint dikt.

  SvarSlett
 2. Så artig å få henvendelse fra ukjent! Selv om det jo ikke var en like kjekk anledning da, men det ligger jo litt i kortene. Godt med respons, og veldig bra at faktisk folk spør om lov. Ha fin helg!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger fra dere begge!

  Lucas: Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre at du liker diktet mitt!

  Hr. Kreatur: Ja, det var veldig artig det der, jeg hadde jo aldri ventet tilbakemelding den veien, i allefall ikke fra folk jeg ikke kjenner :-) Men utrolig hyggelig da. Sorg er jo ikke hyggelig og jeg har fått en del tilbakemeldinger via sosiale medier, og som regel er det fra mennesker som har mistet noen. Men som du ser; Det ligger jo litt i kortene... Jeg blir veldig glad når folk spør om tillatelse ja, men det gjelder aller mest ved skriftlige fremstillinger. Men det er uansett hyggelig med respons fra leserne! Da får man liksom litt igjen og ser at man faktisk blir lest!

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)