tirsdag 8. juli 2014

Lesetips, og om et forfatterforedrag jeg har vært på.

Som jeg lovet i en annen bloggpost, skal jeg denne gangen gå litt tilbake til litteraturen igjen. De siste dagene har jeg tatt helt fri fra skrivingen. Jeg gjør det ferie er til for; har ferie. Ja vel, så har jeg delt noen foreningsrelaterte poster også da, men stort sett har jeg hatt ferie.

Så hva gjør jeg i ferien min? Som jeg nevnte i forrige bloggpost var jeg på sightseeing i nabolaget og prøvde ut nye matopplevelser fra et nytt Sushi-utsalg og en annen dag var jeg på familielag. Men jeg har ikke lagt litteraturen helt på hyllen.

De siste dagene har jeg sittet og lest en av Linda Olssons bøker; Din godhet, utgitt i 2011 på forlaget Vigmostad og Bjørke.
Jeg skulle selvsagt lest denne boken for lenge siden. Den første boken hennes; La meg synge deg stille sanger (utgitt 2005), leste jeg i 2011, og hadde problemer med å legge den fra meg.

Og inspirasjon skulle det bli nok av senere også. En flott høstdag i september 2012, var det på tide med nye skribentopplevelser og ny inspirasjon for skrivelystne og litteraturinteresserte, fant jeg ut. Da dro jeg og hørte på Linda Olsson sitt foredrag på Deichmanske bibliotek, Stovner filial. Jeg hadde jo lest den første boken, og ville selvsagt gjerne benytte muligheten til å høre på forfatteren når det bød seg en mulighet! Og er det et sted jeg kjenner rimelig godt, så er det Stovner senter. Null problem. Ingen grunn til å sitte hjemme!

Jeg tok med meg "Stille sanger"-boken, for jeg tenkte nok at jeg kanskje skulle forsøke å få den signert.
Det ble et flott og inspirerende forfattermøte med Linda Olsson. Forfatteren fortalte om seg selv, sin egen skriving og om sin siste bok "Din godhet". Det ble også solgt og signert bøker, et veldig flott og inspirerende opplegg! Jeg kjøpte hennes siste bok "Din godhet" direkte fra henne, og fikk både den og den andre jeg hadde med meg, signert av forfatteren. Jeg har ikke lest riktig alle Olssons bøker, men er jo godt i gang!

Undertegnede syntes forfatter Linda Olsson fremsto som personlig, nær og oppriktig interessert i tilhørerne under foredraget, hun spurte også om noen av tilhørerne skriver selv! Kunne ikke fått bedre utbytte av den timen det varte, på Deichmanske bibliotek, avdeling Stovner:-)

Du finner bøkene til Linda Olsson hos Bokklubben.


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei, midt i ferien! Jeg har faktisk ikke tenkt på at det arrangeres forfattermøter i bibliotekene. Dvs, jeg vet jo godt at det skjer, men har ikke tenkt at det jo kan være inspirerende for min nye hverdag også :) Takk på tipset, det må jeg sjekke ut!

    SvarSlett
  2. Ja, gjør det! Søk opp nettsidene til ditt lokale bibliotek eller stikk innom dem for å høre. Det er verdt å få med seg. Det kan jo dukke opp interessante temaer eller forfattere der.

    Når det gjelder lokale bibliotek, så har jeg jo henvist til Stovner i innlegget her, men mitt lokale bibliotek er nå på Bøler. Det var ved en ren tilfeldighet at jeg kom over arrangementet på Stovner. Det var mitt lokale bibliotek før jeg flyttet, derfor kjente jeg det fra før. Men de fleste bibliotekene har slike forfatterkvelder og temakvelder innimellom, vet jeg. Lykke til!

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)