mandag 10. november 2014

Hvorfor tillate anonyme kommentarer?

Jeg ser det er en god del fokus på mobbing, trakassering og uthenging for tiden. Det er kjempebra, selv om jeg nok skulle ønske vi hadde hatt mer av det for mange år siden også. Men det er en ting jeg ikke skjønner.


Det at journalister, nettredaktører og flere synes det er helt greit at man kan svare på innlegg i for eksempel nettaviser og blogger under fullstendig anonym, skjønner jeg ikke.


Min er faring er, at når dette er lov, blir terskelen veldig lav. Så lav, at det blir alt for lett og fristende for folk å skrive nedlatende og stygge kommentarer om konkrete saker. Jeg har skrevet om det tidligere på bloggen også, i blogginnlegget Takk for bloggkommentarer, men... Anonymiteten tillater for mye, da kan man gjøre hva man vil. Det er i allefall mange som både tror og mener dette, ser det ut til.


Når avsenderen må stå med fullt navn. eller eventuelt bloggnavn, bloggadresse eller liknende, tror jeg garantert det ville bli mindre hetsing og stygge kommentarer. Da tror jeg folk ville vært mer nøye på hvordan de sto frem. For å få en bukt med netthets, mener jeg dette hadde vært en riktig vei å gå. La anonymitet på nettsiders kommentarfelt bli skikkelig "UT" og fryktelig gammeldags!Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Jeg er såååååå enig med deg i dette! På dette området er nettet helt utdatert, omtrent i sin spede barndom. Som om man ikke har greid å i slipp på fascinasjonen av at man kan ha en tilleggsidentitet, som var helt greit da internett var nytt og spennende og nesten litt som en hobby for et mindretall. Nå er nettet den vanligste arenaen for offentlig kommunikasjon. Det burde vært lagt opp til at man faktisk må skrive under fullt navn, mener nå jeg. Ikke engang "Hr. Kreatur" burde vært tillatt, he-he, i alle fall ikke i avisenes kommentarfelter ;) Tror at en av nettavisene innførte krav om personnavn i høst?

    Det sagt, jeg har sluttet å lese kommentarer på nettavisene, det er uhyre sjelden at kommentarfeltet tilfører noe som helst, men framstår mer som en arena for en begrenset klikk som kverner om sine faste fanesaker, uavhengig av tema. En sak om E-stoffer vil garantert trigge kommenterer om innvandring og NAV. Forstå det den som kan! Det er jo nettavisene som taper på dette siden de framstår som mindre seriøse.

    SvarSlett
  2. Takk for svar, godt å høre at det er flere som mener dette, og at det ikke bare er meg som er sær eller noe. Var så vidt i kontakt på mail med en bekjent, han er så vidt jeg forsto journalist og jeg var litt spent på hva han mente om dette. Han mente akkurat det samme som oss. Det med kommentarfelt i nettaviser og på blogger blir jo bare tull, en seriøs artikkel kan, med flere useriøse anonyme svar, faktisk bli seende litt useriøs ut. Enig med deg i at det var greit når internett var nytt, men ikke nå lengre. Jeg synes dette er et interessant emne, men er redd vi må slite med det en stund. Jeg leser nesten ikke kommentarfeltene på nettaviser på grunn av dette, og synes det er synd. For jeg tror faktisk at kommentarer fra lesere kunne hatt mye å tilføre artiklene iht. saklige diskusjoner og å belyse en sak fra flere sider, hvis det hadde lykkes.

    SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)