fredag 13. mai 2016

Kranglete PC i dag...

Kjære leser!

Planen var å ha en ganske rolig ettermiddag med skriving og blogging, men hva får jeg servert? Jo; PC'en er i ustand og forsøker å reparere seg selv! Underveis får jeg høre at noen av programfilene vil bli slettet, men heldigvis ikke personlige filer. Dermed har jeg brukt kvelden til å;


1.) Gjøre så godt jeg kan ut i fra det PC'en ber meg om å gjøre
2.) Trygle og be til høyere makter
3.) Håpe på et under
4.) Forsøke å reinstallere programmer som er blitt slettet.
5.) Forsøke å holde hodet kaldt og bite tennene sammen


Heldig vis hadde jeg noen av CD'ene som hørte til programmene, men jeg hadde ikke alle, så alt er ikke fullført enda. Det gjenstår noen detaljer ennå. Men jeg kom meg på bloggen, og de sosiale mediene virker også.

Den ene mailkontoen er i orden, men ikke den andre (Får beskjed om at passordet er feil, men det er det ikke!) Snodige greier. Men når det gjelder mailen kommer jeg meg inn og får lest mail andre steder, heldigvis.


Det går veldig mye bedre nå altså, etter en del frem og tilbake. Det eneste som har virket hele tiden er internett, og det gir jo absolutt et stort pluss i margen. Men forresten, det er visst fredag den 13. i dag. Der ligger helt sikkert forklaringen... ;-) Lurer på om PC'en min også er overtroisk?

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen
--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Hei! Så kjedelig! Det høres unektelig litt rart ut det du beskriver. Det er ikke vanlig at program slettes uten at du vet hva som er skjedd/noe du har gjort som kan ha forårsaket det. F.eks. hvis du har gjort endringer på maskinen som slo uheldig ut. Har du sjekket om det er mulig å tilbakestille maskinen til et gitt tidspunkt? Da vil de siste endringene bli annullerte. Ta backup først, vet ikke om det vil påvirke filene dine også, men tror ikke det. Er jo ikke sikkert at det er virus heller, du har sikkert et program som ville sagt fra hvis det var noe sånn. Uansett, lykke til, kanskje like greit at det er langhelg nå :)

  SvarSlett
 2. Hei! Takk for tips og gode råd. Det jeg vet er at jeg fikk beskjed om at det var noe galt og at PC'en skulle innstallere Windows på nytt, hvilket den også gjorde. Det var underveis i dette jeg fikk beskjed om at noen av programmene ville forsvinne. Merkelige greier. Før i tiden kunne jeg tilbakestille maskinen til et visst tidspunkt,vet jeg, men har ikke funnet noe sånt alternativ nå... Mulig jeg må sjekke det ut litt nøyere. Jeg har ikke fått noen indikasjon på virus, nei. Ja, fint med langhelg, så kan jeg prøve meg litt frem... :-)

  SvarSlett
 3. Håper alle tekster er backa godt opp. :) God langhelg.

  SvarSlett
 4. Ja, det meste skal være godt backet opp, av personlige filer i alle fall, litt verre med enkelte av programmene, men de går det jo an å få tak i om man skulle trenge det... :-) Riktig god langhelg!

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)