søndag 7. februar 2021

Egen arbeidsmappe for bokmanus.

Arbeidsmappe for å holde orden på notatene til bokprosjektet.
Arbeidsmappe for
bokmanus.
Jeg har hatt en uke med intens manusjobbing. Ikke egentlig med selve skrivingen, men mer når det gjelder redigering. Og jeg ser jo at det hjelper! 

Jeg føler selv at jeg har vært ekstremt lite sosial nå, men så er det jo fremdeles koronatid også, da!

Tenkte jeg skulle fortelle litt om arbeidsmappen for bokmanuset mitt. Ikke så veldig spennende kanskje, men det viser litt om hvordan jeg arbeider. 

Det ble etter hvert tydelig at jeg trengte en arbeidsmappe også - ikke bare manus. Det hjelper meg å holde litt orden. Jeg opererer med to sånne ringpermer; En til rene ide-notater, og en til ideer som er brukt i manuskriptet, og dermed er blitt til noe mer enn bare ideer. 

Du kan egentlig bruke mappen til hva som helst - alt fra løse kladdeelementer, til nesten ferdige kapitler som du arbeider med.

Når de er puttet inn i manus kunne jeg fint ha kastet dem altså, jeg gjorde det tidligere. Men jeg kom vel til at det var greit å ha en oversikt over hva som er brukt også, og ha noe å bla tilbake i.

Hvordan holder du orden på notatene?


 Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! 

 Takk for at du følger bloggen min!

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

5 kommentarer:

 1. Hei! Jeg har ingen perm for skriveprosjektene mine, men digitale mapper på pc-en. Der har jeg egne dokumenter for ideer, og bruker litt farger etc i selve dokumentet for å se hva som bør jobbes med etc, men kunne nok blitt mye flinkere til å organisere. Det å jobbe med mindre biter eller tilpasse nye bidra til en større tekst er faktisk både motiverende og inspirerende, så det burde jeg brukt litt mer tid på for å bli mer produktiv. Fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for svar, veldig spennende å høre hvordan de som ikke bruker permer arbeider, jeg har blitt så vant til ringpermer at hvis jeg kun har manuskriptet og notater inne på PC'en, blir jeg nesten litt forvirret. Og det å ha manuset liggende foran meg på bordet, synes jeg er motiverende og en konkret påminnelse. Fin uke til deg også! :-)

   Slett
 2. Hei der. Jeg bruker også permer. En for selve historien (printet ut fra pcen) der jeg legger inn post it lapper med nye ideer. Og en perm for fakta. Karakterkort. Lister over ting jeg må finne ut osv... Pluss en tredje perm for ideer jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med.
  Uten permene blir alt kaos og jeg gir opp.

  Det er interessant å se hvordan andre systematiserer sin skriving. Bra innlegg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for svar! Det høres ut til å være veldig likt sånn som jeg gjør det! Her kjenner jeg meg igjen, gitt! Jeg hadde nok ikke overlevd skribenttilværelsen uten permer. :-)

   Slett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)