torsdag 18. februar 2021

Hva slags skriveplanlegger har du?

Det er lenge siden jeg begynte å tenke på at de vanlige ukeplanleggerbøkene jeg finner i bokhandelen ikke dekker ønskene mine helt. Blant annet fordi jeg gjerne vil ha oppdelt med adskilt gjøremål i skribentsammenheng, og gjøremål privat. 

Jeg følte på et tidspunkt at det var lurt å skille disse to hovedelementene litt mer. Jeg trengte å skjerme skribentlivet mitt litt fra resten av gjøremålene, for å kunne holde  mer orden i planene. Altså behøver ikke skribentplanen min for mandag også inneholde om jeg får venninnebesøk eller at jeg skal til tannlegen, men kun skriverelaterte ting.

På den måten vil jeg kunne være være mer detaljert innenfor skribentplanene også, og dele opp i punkter hva jeg egentlig skal ha utrettet innenfor skrivingen den dagen. I et års tid har jeg derfor laget meg min egen plan på skissenivå, og tegner opp en ny plan manuelt for hånd hver uke. I tillegg har jeg hatt en vanlig ukeplanleggingsbok, sånn at hovedtrekkene kan skrives inn der.

Nå har jeg tatt det et skritt videre, og laget planen min i Word, akkurat sånn som jeg vil ha den. Så kan jeg heller justere etter hvert som jeg begynner å bruke den og vet hva jeg trenger.

Det skal sies at jeg først forsøkte å søke på internett, om det fins sånne planer fra før med tanke på skribentvirksomhet og forfatterskap, men jeg fant ikke noe jeg kunne bruke. Jeg ser at det er spesielle planer for lærere og førskolelærere, akkurat dette visste jeg forresten fra før. Men jeg fant altså ikke noe relatert til skribentliv. Kanskje jeg ikke var grundig nok i søket? Jeg synes forresten å huske at jeg så noe sånt som var rettet mot blogging, men jeg er ikke sikker på hvor.

Kanskje du som leser bloggen min har kommet over noe sånt? Jeg har jo uansett laget min egen da, som jeg er fornøyd med at jeg endelig gjorde. Men det kunne vært interessant å høre om andres meninger likevel. Noen tips?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! 


 Takk for at du følger bloggen min!
 

 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

PS: Jeg kom i skade for å slette en bloggkommentar fra en annen blogger, og forsøker derfor å lime den inn under her. Vet det vil se litt rart ut, men jeg tror det skal gå. Beklager så mye. Klikk på kommentaren for å lettere kunne lese den...;


4 kommentarer:

 1. Hei Augusta! Jeg må ha en kalender, men det glipper mye for meg også. Det jeg har satt opp som skrivemål for mandag, kan ende med at jeg må stryke det fordi jeg ikke er kommet så i mål som jeg håpet, så jeg må sette det opp som første prioritet på fredag i stedet :-)

  Takk for tips, ja, jeg så det var noe på Writing Calendar, og noe mer. For meg fungerer det best om det er på norsk, synes det er enklere å ha med å gjøre da, men noe av det kan sikkert oversettes. Jeg liker også best å sette opp planen for hele uka - helgen også, selv om det noen ganger blir litt mindre skriving da.

  SvarSlett
 2. Ikke no stress, Gro Jeanette. jeg har slettet verre ting enn kommentarer :)

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg er en sånn som elsker lister. Såb jeg har et enkelt plandokument i form av et word dokument, hvor jeg limer inn ferdige maler for hver måned for å sikre at jeg er innom de fleste rutinene jevnlig. Det hjelder mer enn bare skriving da, egentlig mest annet, men siden det jo er et tekstdokument er det lett å legge inn ny informasjon /nye lister etter behov. For måneden er det mest administrative greier for hjemmekontoret (nettbutikker, blogger, aksjer mm), men for mer kreative todo-lister planlegger jeg sjelden mer enn en uke om gangen. Vet av erfaring at en hel uke fram ofte blir annerledes enn jeg trodde. Planlegger på mandagen, og sørger for at en ukedag alltid er nokså åpen sånn at jeg kan bruke den dagen til større prosjekter.

  Men ja, du vil vel gjerne ha ferdig tilrettelagte systemer, og der er jeg helt blank gitt ;)

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for kommentar! Spennende å høre om hvordan andre gjør dette! Jeg er helt avhengig av lister. Altså, jeg klarer meg uten, men jeg har alltid lyst til å sette opp ting i liste, enten det gjelder skriveprosjekt, ryddeprosjekter eller fotoprosjekter, for eksempel. To do-lister liker jeg best, og så kan jeg stryke utførte elementer, og det føles SÅ befriende, og man føler seg så flink :-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)