søndag 2. mars 2014

Lesetips: Brev til en ung forfatter.

Brev til en ung forfatter
Boktips: Brev til en
ung forfatter.
For en stund siden kjøpte jeg boken Brev til en ung forfatter. Boken er skrevet av Mario Vargas Llosa, og utgitt på Gyldendal, 2009.


Boken er ganske liten (134 sider) og, inndelt i tolv kapitler. Akkurat passelig til at den ikke skal fremstå som et for stort leseprosjekt, og du får gode råd til skrivingen på kjøpet! Hvert kapittel er formet som et brev, og starter med «Kjære venn».
Jeg har ikke lest ut hele boken ennå, men gleder meg til det! Selv bestilte jeg Brev til en ung forfatter gjennom Bokklubben, og det er en god ide til de som er medlem der. Som Bokklubben selv sier på sine sider i omtale av boken;

«Denne boken er formet som en rekke brev til en ung person som trenger råd om det å bli forfatter. Brevene er personlige, og forfatteren tar for seg hva en roman er, hvordan en kreativ prosess foregår og hvordan noen av verdenslitteraturens største verker er bygget opp.

Han gir ingen fasitsvar, men mener at alle må finne sin egen vei til målet. Dette er en guidebok og en inspirasjonsbok for litteraturinteresserte.» (sitat Bokklubben.)
Eller som Gyldendal sier på sine sider, der du også kan få bestilt den; "En lett og sjarmerende innføringsbok i litteratur og romanskriving ført i pennen av Mario Vargas Llosa, en av samtidens store romanforfattere." (Sitat Gyldendal.)


Har du lest  boken?

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)