søndag 30. november 2014

Advent og tenketid.

I kveld ble det første adventslyset tent. Tiden går fort Det er koselig med juletradisjoner. Virkelig! Jeg merker imidlertid at en del ting er litt roligere i år.

Som bloggfølgerne mine og mange rundt meg vet, har jeg i mange år arbeidet for livet med bokmanuset mitt, og nå ligger det der ferdig da, og lurer på om noen andre enn meg og interesserte men engstelige forlag vil komme til å lese det ...  Tips meg gjerne om geniale ideer som jeg ikke har tenkt på.... :-)



Jeg er bortpå og leser og retter litt innimellom, men det er ikke mye å rette lenger. Det er jo fullt mulig å skrive en tekst opp, altså gjøre den bedre. Men det er også mulig å skrive den ned. Hvis man begynner å se etter mulige feil, eller arbeider alt for mye med en tekst, stryker og redigerer mer enn det man bør. Da kan en faktisk ødelegge! Jeg vet det fins diskusjoner her altså, for det sies også at en tekst alltid kan bli bedre, strammere. Men etter flere år med redigering... Jeg vet ikke. Virkelig. Jeg vet bare at advent er ventetid. Og jeg venter.

Tror jeg får kose meg med adventstiden og andre gjøremål i stedet. Det er tross alt mange andre ting å ta tak i før jul. Men når jeg finner den geniale ideen, slår jeg til, altså.

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

  1. Hei! Jeg blir imponert av at folk er klar med adventslys til rett dato, he-he, her hos meg får jeg vanligvis med meg de siste to søndagene. I år har jeg jo bedre tid, men synes det er mye annet som også skal gjøres - nettopp fordi jeg har mer tid... Er manuset ditt fortsatt inne til vurdering? Jeg var tilfeldigvis innom Emilia forlag , de utgir en samfunnskritisk bok om helse-Norge nå i februar - kanskje de våger å satse på ditt manus også? Ev har de kanskje noen tips til deg?

    SvarSlett
  2. Jo, takk for det. Dette med fotografering av juletradisjoner osv. har nok også litt med planlegging i forhold til bloggen, sosiale medier osv. Men rent generelt er det greit å være ute i god tid, synes jeg. Takk for tipset du sendte. Jeg googler og styrer litt for tiden, forsøker å finne frem til interessante vinklinger og forlag. Men jeg forsøker å ikke nevne forlag jeg undersøker på bloggen min, for ikke å skade verken forlagene eller manuset mitt.

    Bokforlaget som jeg sendte manuset til for mange måneder siden fikk jeg aldri noe svar fra. Ringte dem, de hadde ikke fått mailen min, sa de. Sendte manus på nytt, fikk ikke svar. Sendte deretter en vanlig mail (uten vedlegg), fikk ikke svar da heller. Så jeg ga opp. Har bare ikke villet si noe om det, og kan ikke henge dem ut her. Kanskje de faktisk har store problemer med e-posten sin uten å vite om det... Hm... Ble i allefall utrolig skuffet, for det virket som et seriøst forlag, og jeg hadde fått det anbefalt. Må bare for sikkerhets skyld presisere for øvrige lesere at det ikke har noe med noen forlag jeg eller andre har nevnt ved navn på bloggen min.

    SvarSlett
  3. Advent og ventetid er noe spesielt. Det ligger en forvetning og stemning i natur og folk. Her i skogen går vi i frost og kulde, mens vi venter på snø :)

    SvarSlett
  4. Ja, advent er koselig, og ofte innholdsrik. Kos deg i skogen :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)