mandag 24. november 2014

Har lagt hele sjelen i arbeidet med feil bokmanus. Sier de.

Kjære leser!

 Jeg satte veldig pris på boken som nettopp utga et par av diktene mine, som jeg fortalte om sist. Hurra for Livsglede! Og det var jo
veldig gøy med all responsen jeg fikk på sosiale medier! Jeg har brukt litt tid nå, på å oppdatere litt om dette på nettet!


Men jeg har "landet" litt, nå altså. Det skjedde så mye på en gang, at jeg nesten ikke rakk å ta innover meg alt. Og da tenker jeg spesielt på artikkelen min som ble trykket i Bloggeravisen like før alt dette andre skjedde. Jeg må si jeg er litt tilbake der. Føler at jeg har arbeidet for harde livet med skrivingen av bokmanuset mitt om å vokse opp med alvorlig blødersykdom, men hva betyr det når forlagene er så klare på at dersom jeg i det hele tatt tenker på å få noe utgitt, må jeg finne et helt annet tema. Det føles sårt og vondt etter mange års manusarbeid om kronisk sykdom. Egentlig er jo sykdomsproblemene mer enn nok i seg selv!

Jeg vil si det er et enormt prosjekt, på både den ene og den andre måten, som jeg har lagt hele min sjel i. Det er lett for andre å si at en ikke må ta det personlig. Et bokmanus ER personlig. Blir bokmanuset jeg har investert all min tid og krefter på gjennom mange år refusert, ja så blir jeg det også.

Gjennom prosessen med bokskrivingen min har jeg lært både meg selv og blødersykdommen min enda bedre å kjenne, og det føles veldig feil at ikke engang temaet med å føle seg utenfor på grunnskolen på grunn av sykdom og mye sykehusopphold er interessant nok. Føler at jeg på mange måter har rykket tilbake til start, det vil si flere år tilbake. Samtidig mener jeg at temaet jeg har skrevet bok om er et viktig tema, det har jeg også fått mye tilbakemelding på. Det er bare forlagene som ikke forstår sitt eget beste, forsøker jeg å si til meg selv. Og mener det faktisk oppriktig også.

De som kjenner meg vet at jeg kan være sta når det gjelder, og det skal gode argumenter til før jeg skifter mening, dersom jeg vet hva jeg vil. Også på artikkelen jeg skrev har jeg fått noen gode tilbakemeldinger. Både av det ene og det andre slaget. Som jeg har sagt noe om før, er jeg glad for tilbakemeldinger så lenge de er saklige. Man behøver ikke være enig med meg hele veien. Les gjerne artikkelen min enda en gang, og ta debatten hvis du mener noe om temaet. Du kan også kommentere under selve artikkelen, bare husk at den ligger på nett eksternt, altså ikke på min blogg.


Mener du noe om dette? Vil du at boken min skal ha livets rett? Fortell det gjerne her!

--------------------------------------------------------------------------------------------


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!



Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

  1. Stå på, jeg heier på deg!

    Kjenner ikke forlagsbransjen godt nok til å synse mye om denne saken, kanskje du bare er ute til feil tid, og at denne typen bøker er lettere å gi ut om noen år? Skifter ike sånne trender en smule over tid? Føler meg ekstremt fersk her nå, bare ikke gi opp, det er det aller viktigste! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for svar. Det er selvsagt godt mulig at temaet er mer aktuelt senere, det vet jeg ikke. En kan kanskje håpe at trendene snur, ja. Forsøker å ikke gi opp, men det er ikke alltid like lett. Men er i alllefall litt mer optimistisk i dag.

      Slett
    2. Det er aldri bortkastet å skrive en bok uansett. De unike erfaringene du får med deg gjør deg rustet inn i neste prosjekt. Derfor vil jeg ikke si at du la sjelen ned i feil manus, da du vil ha med deg det du har lært inn i neste manus. Om denne har livets rett? Helt ærlig så vet jeg ikke ettersom jeg ikke kjenner teksten og jeg er heller ikke et forlag. Ønsker deg uansett lykke til!

      Slett
    3. Takk for gode ord og gode tanker! :-)

      Slett

Har du en kommentar til dette blogginnlegget?