lørdag 20. desember 2014

Skriveboble, skriveboble, og ...

Jeg vet mye om det å være i en skriveboble. Jeg er der ofte. Noen vil kanskje si altfor ofte, eller altfor intenst. Jeg tenker bokmanus hele tiden, nesten.Jo da, jeg har nevnt det før. Flere ganger. Blant annet i bloggposten Ute av fokus, eller veldig fokusert. Jeg trives i en skriveboble. Da er jeg veldig inspirert, motivert og ivrig. Og kreativ, arbeidsom, interessert. I det jeg driver med, det jeg skriver om. Jeg forsøker å få gjort mest mulig på minst mulig tid. Og best mulig. Selvfølgelig.


Det føles godt å være i en skriveboble. En føler at en får gjort så mye, og seiler i medvind. Mye av tiden, i allefall. Og alt annet kommer liksom i tillegg. På en eller annen måte.


Akkurat nå er jeg ikke i en skriveboble, i hverffall ikke en manusboble. Det er for mange nisser i sofaen i år også, gaver som venter på å bli pakket inn, ting som skal gjøres. Det er kanskje bra at jeg ikke er i en skriveboble akkurat nå. Bortsett fra på bloggen min, da. Men ikke en manusskriveboble.

Nå er jeg i en... Juleboble!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

2 kommentarer:

  1. Hehe, hurra for juleboblen :) Jeg hadde gått glipp av dette innlegget, og siden det er noe jeg kjenner meg igjen i, er det jo kjekt å kommentere. Jeg får en slags ro over meg når jeg er i en sånn boble. Andre ting blir uviktige, ingenting som gjør meg rastløs, og det er så fint å kjenne at fokuset hviler på oppgaven over litt tid! Tror det er i sånne bobler at fortellerstemmen blir best.

    Tenk så fint om vi kunne velge når dette skulle skje. Kunne hatt en "trykk her for skriveboble PÅ/AV" knapp under skrivebordsplaten :)

    SvarSlett
  2. Ja, det å gå inn og ut av skrivebobler når man føler for det er ikke så lett. Da trengs det nok mye trening. Men jeg har hatt noen større manus der jeg følte jeg egentlig var der store deler av tiden, og at mye annet kom i tillegg. Det behøver ikke være negativt altså, for det blir gjort mye fornuftig på den måten. Jeg likte ideen din om på/av-knapp, men må den være under skrivebordsplaten? Hva med å legge den på det digitale skrivebordet inne på PC-en? :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)