mandag 29. desember 2014

Viktig å presisere eget ståsted i spesielle kommentarsaker.

Joda, jeg er klar over at bloggposten min Stor utvikling på medisinfronten, men sykdommen er jo der, hvor jeg kommenterte artikkelen om legen min kanskje kunne virke litt, hva skal vi si, medisinsk og intern for blogglesere som ikke kjenner sykdommen, men det håper det gikk bra. Jeg syntes som sagt den var veldig relevant for bloggen min og også for mitt bokprosjekt om å vokse opp med blødersykdom når jeg først fant artikkelen på internett, derfor måtte jeg nesten ta den med. Det skjønner du sikkert? Ikke hver dag legen min er i offentligheten. Det vil si, det vet jeg ikke nok om til å uttale meg om altså, men som sagt, når jeg først kom over artikkelen...

Jeg syntes også det var på sin plass å gjenta det faktum at jeg ser saken fra en pasients synsvinkel, og kommenterer og blogger ut ifra det. Bare sånn at ingen skulle misforstå noe vesentlig her. Jeg tror egentlig aldri at det kan gjentas for ofte, dette er jo en pasientblogg, i tillegg til at den også handler om skribentliv. Bare for sikkerhets skyld. Ikke så farlig for de leserne som kjenner meg godt, og som kanskje også kjenner saken, men desto viktigere for øvrige lesere.
Ellers så er det jo fremdeles romjul, men min hjemmehjelp jobbet faktisk i dag, det var jo veldig hyggelig for meg! I allefall ble det pent og rent. Jeg ga henne en kopp kaffe, syntes hun fortjente såpass!


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

2 kommentarer:

  1. Hei! Ja, du har sikkert rett i at nye lesere kanskje kan oppfatte en kommentar litt feil når de ikke kjenner avsenders ståsted godt nok fra før. Jeg tror det er viktig hvis man skriver noe bastant, som å protestere på noe eller motsi en annen persons tidligere uttalelser etc. Å videreformidle fakta kan vel ikke bli så feil uansett om leseren kjenner ståsted eller ikke? Nå er jo medisin litt utenfor mitt felt, så her er det sikkert mye jeg ikke fanger opp :)

    Så hyggelig med kaffegjest! Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Du har rett i at det er viktigst i diskusjonssaker, der man motsier noen. Likevel syntes jeg det var vesentlig å presisere pasientrollen. Bare sånn at ikke noen kan misforstå - selv ikke de eventuelle som veldig gjerne vil misforstå :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)