onsdag 31. desember 2014

Bloggåret mitt 2014 - En nyttårskavalkade.

Nå som vi om få timer starter på et nytt år, tenkte jeg å si litt om bloggåret mitt 2014. For meg hadde nok 2013 vært et slags test-år, hvor jeg mest av alt ville prøve ut dette med å drive egen personlig blogg, denne startet i mai 2013. Spesielt i forhold til det å blogge om egen personlig helse og sykdom var kjempeskummelt og litt av en utfordring den første tiden! Jeg var rett og slett fryktelig usikker, og vekslet mye mellom hva jeg ville.
Å innføre et tema til; skribentliv, hjalp betraktelig, og skribentliv kom jo ganske naturlig inn ettersom jeg skriver bok om egen kronisk sykdom. Det var dermed en naturlig link mellom de to hovedtemaene mine. Men det var litt skummelt likevel.

Så banket 2014 på døren. I løpet av dette året ble det mer sving på sakene. Da begynte jeg virkelig å finne formen på bloggen min, jeg ble sikrere på hva jeg ville med den, og hvordan den skulle skrives. I kjølevannet av det ble noen bloggposter slettet, noen ble redigert, og jeg ble mer åpen, våget litt mer - og enda litt mer. Og ikke minst - jeg fikk flere tilbakemeldinger, og lærte mye av det også.


Men for å skrive en god blogg, trenger man jo innhold og opplevelser også. Jeg lurte til å begynne med på om det ville bli vanskelig å finne relevante temaer, blant annet innenfor min egen sykdom og temaer som har med den å gjøre, men det var det ikke. I mars deltok jeg for eksempel på et interessant kvinnekursRikshospitalet. I slutten av april var jeg med for tredje året med Damenes helgHankø Fjordhotell og Spa, arrangert av Foreningen for blødere i Norge. Dette er alltid like hyggelig. Interessante foredragstemaer og diskusjoner langt ut i de små timer! I slutten av september deltok jeg på et bloggkurs i Lillestrøm. Jeg hadde jo blogget en liten stund og driver både personlig blogg og blogg for skribentforeningen ULFF, kalt ULFF-blogger. Så det å lære noen triks og få gode råd på bloggkurset, var veldig bra. Og foredragsholderen og bloggeren Christine Ottestad - også kalt Otters var både flink og veldig hyggelig.

Jeg har i år vært på noen spennende forfatterforedrag. I oktober var jeg på et flott forfatterforedrag av Anne B. Ragde og Unni LindellLitteraturhuset i Oslo. Jeg kjøpte Annes nyeste bok, og fikk den selvsagt signert!  Planen min var å ta bilde bare av dem, men de foreslo faktisk selv at jeg måtte være med på bildet (se link over), og at vi skulle få noen andre bak meg i signeringskøen til å fotografere! 

I november fikk jeg to av diktene mine utgitt i boken Livsglede, redaktør er Lise Askvik, som du kanskje kjenner fra radiokanal P4. Samme måned fikk jeg artikkel om bloggen min trykket i Bloggeravisen, 20. november.

Som du sikkert skjønner, er den personlige boken min om det å leve med blødersykdom, enda ikke utgitt. Jeg jobber imidlertid målrettet med saken! Ta gjerne kontakt med meg dersom du har gode forslag til hvordan å gå videre. Jeg arbeider med noen ideer altså, men tar gjerne imot gode tips!


Det er viktig med godt innhold på bloggen, men noe av det som driver bloggen fremover, er kontakt med leserne. I år har jeg stiftet bekjentskap med opptil flere forskjellige bloggere, noen av dem har jeg en jevn og ofte interessant dialog med, innenfor de temaene jeg har til felles med dem. Dette har for meg vært veldig givende, utviklende og spennende! Jeg opplever nå at jeg har lesere som stiller spørsmål, sier hva de mener, utfordrer og diskuterer!

Jeg har dialog med flere som jeg faktisk bare kjenner via bloggverdenen og nettverdenen. Det å ha bloggkontakt med for eksempel en bloggende sykepleier, sykepleier Ann, kan få meg som pasient til å se ting fra en ny vinkel som jeg aldri hadde tenkt på en gang dersom jeg ikke hadde truffet henne. Jeg har også mye og jevnlig kontakt med bloggere som skriver og driver med egenprodusert litteratur, så da får jeg dekket den biten også. Både Fivrelden og Hr. Kreatur er gode eksempler på det. Jeg har og har hatt kontakt med flere andre bloggere også, men det er spesielt de nevnte som det har vært mest dialog med i kommentarfeltene og ellers bloggmessig i 2014. Tusen takk for alle gode innspill og tilbakemeldinger!

Jeg synes jeg har utfordret meg selv en del i år, og jeg må jo si at jeg ser frem til å ta fatt på 2015. Jeg er spent på hva det nye året vil bringe! Og ja, jeg trives fremdeles med skribentlivet!

Vi høres igjen før du vet ordet av det! Kos deg masse på nyttårsaften!Takk for at du følger bloggen min!--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Fint med en oppsummering! Og så stas å bli nevnt, da :) Jeg setter pris på kontakt med medbloggere, og det har vært både hyggelig og nyttig å følge bloggen din.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det! Godt at det var i orden at jeg nevnte deg, da! Og ja, jeg syntes jeg trengte en liten oppsummering, for å få med en del av brikkene i puslespillet fra 2014, pluss enda litt lenger tilbake også for å få inn helheten i bloggen.

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)