fredag 10. april 2015

Å rydde i klenodiene.

Gro Jeanette og bamse  passer loddboden til ULFF, 2005.
Gro Jeanette og bamse
passer loddboden
til ULFF, 2005.
I går sendte jeg igjen, faktisk for andre gang dette året, og vi er bare i april, flere av mine gamle klenodier på loppemarked. Jaja, klenodier og klenodier, i hvert fall en del av det er ting jeg har vært glad i eller tilbragt en del tid sammen med.

Min kjempestore bamse, riktig nok gitt bort under tvil, var bare en av tingene jeg så forsvinne ut døren. Minnene forteller om en bamse som skapte oppmerksomhet på bussen da jeg hadde vunnet ham i førstepremie en 17. mai for mange lysår siden, da jeg var nitten år gammel. Han har vært med på alle flyttelass siden og bodd noen år i boden, og flere år fungerte han faktisk som maskot for ULFF. Et tidligere styremedlem lagde en smekke til han som det sto ULFF på og nettadressen, så han fikk en liten oppgradering og nye utfordringer (les forfremmelse) der! Men alle eventyr tar slutt en dag, også for Bamse. Han er klar for nye. Jeg skulle gjerne visst hvem som overtar ham! Jeg vil også presisere at bildet er gammelt.


Jeg hadde også en alt for stor grønn kjølebag som passer for en hel familie på campingtur, nettopp sånn som den var med på i min oppvekst. Det er greit at jeg trenger en liten kjølebag tilpakkene med blødermedisin, som da jeg var på ferie i Nord-Norge, men man trenger ikke å overdrive heller, da! Jeg skal jo ikke være borte i flere år om gangen, og den kjælebagen var både tung og altfor stor!

En stor blå keramikk-katt sa også takk for seg. Når jeg ikke lenger hadde en levende katt som den kunne diskutere med, kunne det visst være det samme. Jeg ga også bort en stor blå keramikk-sko til å ha blomsterpotte i (Trenger blomsterpotter sko?), en lampe jeg ikke brukte (Hvorfor har jeg den da?) Og så videre. Disse klenodiene mine som jeg kalte dem, er jo, tross alt, bare ting. Og det gjør godt å påpeke at flere av disse har vært lagret i boden over flere år, og derfor ikke noe jeg er veldig opptatt av i dag!

Ryddeaksjon. Litt tidligere i år ga jeg jo bort en stor reol og noen andre møbler via internett. Det glemte jeg nesten i farten. Men når det er sagt; Min samling av bøker, CD’er og til og med kassetter, alt med fellesnevner kultur, de får loppis'ene aldri! Men nå har jeg fått unna en del av det stæsj'et som tok opp plass, både i boden og i huset. Det kjennes virkelig godt. Befriende. Og gir meg god samvittighet. Og bedre fokus. Det føles rett og slett riktig, man får nesten bedre helse bare ved tanken. Nå er det lettere å bruke tid og plass på nåtidens prosjekter, som det fins mange av. Det gjorde godt med en sånn dugnad. Jeg anbefaler deg å prøve det samme!



Takk for at du følger bloggen min!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)