mandag 31. oktober 2016

Hjemmehjelpen var syk. I dobbel forstand.

Vaskebøtte.Kjære leser!

Ja, hva skal jeg si... Det har vært hjemmehjelpmandag i dag, men min faste hjemmehjelp var syk. Hjemmehjelp-vikaren kom presis, men jeg hadde ikke fått noen beskjed og hun hadde ikke vært hos meg tidligere. Jeg ba derfor om legitimasjon, og det var helt i orden. Jeg spurte om min faste hjemmehjelp var syk i dag, og nevnte ikke navnet, fordi jeg ville teste vikaren om hun kjente navnet hennes. Og hun repliserte med å si at XX (altså vedkommende) var syk. Så da visste jeg at dette var i orden. Av all mulig skremselspropaganda man hører har jeg lært å ha litt sunn skepsis inntil jeg ser at det ikke er grunn til det. Men det hadde vært greit med beskjed på forhånd om at de sendte en vikar, men ok så langt.

Og hjemmehjelp-vikaren var flink hun, hyggelig også, men hun var veldig dårlig, hostet og pusset nesen i ett kjør. Når hun hostet hørte jeg det kom fra langt nedi lungene, og jeg tenkte at hun burde ikke vært på jobb. Ikke for hennes egen del, og ikke for hjemmetjeneste-brukernes del heller.

Jeg spurte henne om hun var dårlig (selv om jeg så jo det, da). Hun svarte at hun hadde lungebetennelse, og hun var forkjølet også. Jeg lurte faktisk på om jeg skulle sende henne hjem, men fant ut at hun hadde jo orket å gå på jobb, og det så ut som hun greide jobben. Men hun hadde sikkert hatt bedre av å dra hjem. Men dersom hun skulle smitte meg, hadde hun sikkert allerede gjort det, i hvertfall dratt det inn i leiligheten.

Jeg tenkte i mitt stille sinn at nå blir vel jeg liggende, jeg også. Og jeg må nok si at jeg synes det er ganske uansvarlig av kontoret å sende en syk hjemmehjelp hjem til brukere av hjemmetjenesten, brukere som ofte er kronisk syke og tåler lite fra før, samt eldre folk som kanskje heller ikke tåler all verden. Man vet jo aldri, det kan jo være brukere med dårlig immunforsvar også.

Så kommer mitt eget tankevekkende dilemma, eller konklusjon eller krasj mellom egne meninger om du vil; Jeg synes det er utrolig kjedelig de dagene når ikke hjemmehjelpen kommer i det hele tatt, det vil si når min faste hjemmehjelp ikke kan komme og de ikke greier å sette inn vikar. Men jeg må jo si at det er ganske håpløst når de sender en vikar som er så syk som hun her var også. Det kan faktisk ødelegge mye. Jeg reiser snart bort noen dager, en tilstelning jeg har sett frem til i mange måneder, og har ikke akkurat planer om å ligge i influensa eller lungebetennelse! Så hva som er verst av ingen hjemmehjelp eller den jeg fikk i dag... Ikke godt å si... Jeg må jo egentlig bare være glad for at det kommer noen, selvsagt... Men dette er et tankekors, helt klart...

Hva synes du?Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei igjen, etter noen ukers pause. Jeg er tilbake i byen, og hverdagene venter. synes dette innlegget var interessant, selv om helsedelen av bloggen din ikke er helt mitt felt. Skjønner at det kan være vrient å reagere på at vikaren ikke burde reise rundt og smitte, men synes faktisk det burde være en selvfølge at de i hvertfall ikke hoster og nyser smitte. Du greier deg nok, men andre kan jo ha svakt immunforsvar, som du skriver. Kanskje du kunne kontakte "sentralen" bare for å sjekke hvordan du burde reagere? Hvis innspill av den sorten uansett ikke får betydning, så har du i alle fall sagt fra. Du kan jo fokusere mer på hvordan vikarrutinen funker, enn på at hun som var hos deg var syk. Begynner nesten å lure på om vikaren ikke var ansatt og dermed ikke tok seg råd til å være hjemme, i såfall en rimelig useriøs ordning hos en kommunal etat, vil jeg påstå.

    SvarSlett
  2. Hallo, og takk for svar! Jo, jeg forsto det vel sånn at hun var ansatt og hadde vært i jobben en stund. Men som sagt hadde aldri jeg sett henne, men de har jo mange. Hyggelig at du likte innlegget mitt, selv om det som du sier hører med til helsedelen.

    Jeg har vurdert å ringe kontoret, men det er sikkert en god ide å gjøre det litt forsiktig ja. Jeg tenker at hvis den hjemmehjelpen var hos flere brukere den dagen, kan det jo ikke ha vært bare meg som har reagert... Det kan jo hende at noen faktisk har sagt fra. Litt usikker på om jeg bare skal la det ligge, men for noen kan jo dette som du sier være enda viktigere enn hos meg. Takk for gode råd, det er ofte nyttig å høre hva andre mener i sånne konkrete saker :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)