torsdag 9. februar 2017

Vurderer å sende inn et manus igjen...

Kjære leser!

Som jeg har antydet, har jeg hatt en pause fra manusskrivingen en liten stund, da jeg har vært litt uinspirert og har måttet drive litt med andre ting en liten periode. Selv om jeg selvsagt har blogget. Jeg er nå på full fart tilbake til skrivingen og det å tenke manus igjen, men har noen ting jeg lurer litt på. Blant annet har jeg et eldre bokmanus som ikke er nevnt her tidligere, men  som er ganske ferdig skrevet, og jeg er i grunnen, når sant skal sies, ganske fornøyd med det.

Jeg tror ikke det nevnte manuset har vært til vurdering på noe forlag, ikke som jeg kan huske i alle fall, og ii hvert fall ikke så ferdigstilt som det er nå. Jeg vurderer litt frem og tilbake om jeg likevel skulle ha sendt det inn, og prøve lykken. Jeg kan ikke få noe verre enn et nei, men jeg er likevel litt usikker.

Grunnen til usikkerheten er blant annet fordi det er noen år siden jeg begynte på dette manuset og hadde selve grunnide'en, selv om jeg holdt på med det lenge. Men det er rart med det, dette manuset føles som en del av meg, en del av historien min, det også, akkurat som de andre manusene jeg har nevnt før, blant annet manuskriptet om å vokse opp med alvorlig blødersykdom. Dette er likevel noe ganske annet, det har kanskje flere likhetstrekk med ting jeg har gitt ut allerede.

Jeg kjenner det krible litt i fingrene nå etter å ta tak i dette igjen, men jeg er fremdeles litt usikker. Jeg føler at fallhøyden kan være litt stor, og kanskje på en litt annen måte enn du kanskje tenker deg. Som du skjønner er jeg litt i tenkeboksen, og derfor synes jeg ikke at jeg kan si så mye mer om selve manuskriptet. Jeg har helt klart ikke tatt noen endelig avgjørelse på dette enda.


Det er nok mange forskjellige grunner til at jeg ikke har sendt akkurat dette manuset til forlag, men å gjøre det nå, er det spesielt lurt da? Litt usikker...


Ok, men da har jeg noe å tenke på noen dager eller noen timer. Har du et godt råd?




Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen



@Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

  1. Oi da, så spennende! Jeg var ikke klar over at du har liggende et ferdig manus i tillegg til oppvekstromanen din. Klart du bør sende den inn, du kan umulig tape noe på det! Det krever kanskje at du kjenner deg forberedt på å dykke inn i manus igjen, uansett om tilbakemeldingen blir sånn eller sånn, er det vel litt dumt å ikke benytte seg av den til å jobbe videre. Jeg tenker at det i alle fall er lettere å få konsulentvurdering og en grundig vurdering nå som du har litt å vise til. God helg og lykke til med å bestemme deg :)

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for din kommentar! Jo, jeg bør kanskje forsøke meg med dette også. Og jeg skal gå litt tilbake og rette på meg selv; Jeg sa at man ikke kunne få noe verre enn et nei. Faktisk kan man jo det, Det at forlag faktisk ikke tar seg bryet å svare i det hele tatt har jeg opplevd et par ganger, og det kan faktisk være verre. Får man et nei, kommer det gjerne noen ord ved siden av om hva som forårsaket nei-et, slik at en har noe å jobbe videre med. Tror jeg må se litt mer på dette manuset... :-)

    SvarSlett
  3. Her er jeg helt enig med Hr.Kreatur litt lengre oppe på siden, prøv! Det vil alltid være stor fallhøyde når et manus blir så personlig som du beskriver. Men akkurat derfor må du prøve, og ikke gi opp om du får refusjon fra forlaget. Historien din er nok unik, og mange, mange av oss her ute vil nok lese den fra perm til perm og føle at den har gitt oss et innblikk som skaper undring og et nytt perspektiv på livet. Mens en annen gruppe mennesker her ute vil du ikke nå frem til. Men det er greit! Hovedsaken er alle oss som venter i spenning på hva du får til:) *Heier på deg*
    @K_R_Johansen

    SvarSlett
  4. Hei, og tusen takk for dine fine og positive ord! Veldig interessant å høre at du synes det!

    Jeg oppfatter det sånn at den siste delen av kommentaren din viser til mitt manus om å vokse opp med sjelden sykdom, selv om det nylig nevnte manuset også er ganske personlig, ja. Jeg ser at jeg her burde satt tydelig navn eller kallenavn på det siste manuset, ettersom det kan gå litt i surr når jeg forteller om dem... Jeg skal ordne det i senere omtaler.. Og hjertelig velkommen til bloggen min!
    Takk for at du heier :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)