søndag 12. februar 2017

Årets bursdag, med noen endringer.

Kjære leser!
Ostekake med blåbærpynt!
Årets bursdagskake med blåbær som pynt.

Tilbake på bloggen etter koselig bursdagsfeiring med familien i helgen, samt noen dagers forberedelser. Men det skal vel noe til at alt går som planlagt?


Tenk at det bare er et år siden jeg brukte bursdagen min til å signere kontrakten for min personlige historie i boken Turen jeg aldri glemmer, en kontrakt mellom meg og forlaget Cappelen Damm. Det føles ganske lenge siden, egentlig.

Jeg syntes selv jeg var litt flink da jeg forberedte bursdag i år, og forsøkte å unngå å stresse, og gjøre en del på forhånd så jeg slapp å slite meg helt ut siste dagen. Det gikk egentlig ganske bra til å begynne med, bedre enn forventet i hvertfall. I fjor var jeg så vågal at jeg prøvde meg på å bake en gulrotkake jeg ikke hadde bakt før, men i år gikk jeg tilbake til ostekaken igjen, som jeg har bakt nesten hver bursdag de siste årene. Middagen har de siste årene bestått av Taco, så vet du det også, men det er kaken jeg er mest opptatt av, ettersom den jo skal bakes fra bunnen.


Imidlertid visste jeg på forhånd om noen endringer for årets bursdag. Mamma var dårlig, og jeg visste at hun ikke regnet med å kunne komme, men man håper jo alltid på det beste. Hun greide ikke å komme, men er imidlertid litt bedre nå. Min søster og jeg besøkte henne for nesten to uker siden, og da sendte hun med meg noen bursdagsgaver, men det hadde hun nok gjort uansett, for å slippe å dra på dem med på bussen.

Midt på formiddagen den dagen jeg hadde bursdag, da jeg holdt på å stelle i stand her og ante fred og ingen fare, ringte det plutselig på døren. Der sto min tante, som egentlig skulle komme om kvelden, og jeg tenkte hva er det jeg ikke har fått med meg nå? Det viste seg at hun var også dårlig og orket ikke å sitte i et bursdagsselskap med vond rygg, men måtte komme seg hjem og innta horisontalen. Men hun ville bare stikke innom meg og gratulere med dagen og avlevere en gave.

Veldig koselig med overraskelsesbesøk da, men jeg syntes jo det var dumt at hun ikke hadde mulighet til å komme i selskapet. Og akkurat da hun kom, drev jeg på og forberedte her, men jeg satte meg ned og tok en kaffekopp med henne. Det jeg fikk i gave av henne passer imidlertid godt å nevne på bloggen; Flere printerblekk-patroner, en av hver farge, dandert i en flott eske. Jeg ble veldig glad for det, og det var noe av det som hadde stått øverst på ønskelisten.

Men det var flere nyheter av året. En av gjestene hadde med seg sin kjæreste, som ikke hadde vært her før. Veldig koselig. Og det passet jo egentlig ganske godt i og med at noen av de andre gjestene hadde måttet melde avbud, som sagt. Andre igjen overrasket meg med å ta med moltekrem, laget av selvplukkede molter! Veldig koselig, og det smakte godt!


Som sagt var det litt sykefravær på bursdagen min i år, men min egen helse var ganske bra, selv om jeg var rimelig sliten etterpå. Men det er ikke mer enn jeg forventer, altså. Det er mye som skal klaffe når det gjelder handling, baking, middagslaging og så videre. Et godt tips er å gjøre unna det meste av handlingen (helst alt, hvis det går) noen dager i forveien. Da er det litt lettere å finne roen og få oversikt. Jeg må også ta med at noen av de fra familien som kom først, deltok på kjøkkenet med å dele op litt grønnsaker og slikt som gjensto.

Jeg tenkte blomsten på bildet under måtte passe godt inn på bloggen rent fargemessig. Jeg fikk den i anledning min bursdag av familiemedlemmer som vet at jeg liker rosa :-)Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Blomst i gave fra familien.
Blomst i gave fra familiemedlemmer.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Stort tillykke til dig, Gro Jeanette. Jeg synes, du er sej, som du planlagde alt og gennemførte. Og at der var plads til en god kop kaffe med din tante.
  Hvor er det en flot kage.
  Hilsner her fra Danmark. Og tak for dine ord til mig sidst.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gratulasjon og fine ord, Laila! Ja, det var hyggelig med et overraskelsesbesøk midt på dagen også :-)

  SvarSlett
 3. Hurra og gratulerer! Det med at ikke alt går som planlagt forekommer jo iblant, det eneste som er 100% sikkert med en fødselsdag er at du blir ett år eldre :) Og det skal selvsagt feires, for hvert år blir vi jo klokere, kanskje også tryggere og mer vågale - noe som kan være en fordel når man jobber med egne kreative ideer :)
  PS: Den kaken ser god ut!

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Hr. Kreatur :-) Du har rett i at man gjerne blir sikrere på både seg selv og egne prosjekter med årene - heldigvis! Og hver bursdag fortjener en feiring :-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)