mandag 4. desember 2017

Har lest enda en ryddebok :-)

Den siste uken har jeg lest boken Synnøves system; Slik ryddet jeg meg lykkelig av Synnøve Skarbø. God bok, lettlest og gjenkjennende når det kommer til rydding og også i forhold til ryddekurset jeg har gått på det siste halve året. Men ryddekurset er som nevnt slutt, og nå er boklesingen det også. Det er på tide å ro seg tilbake til det jeg egentlig skriver om på bloggen min; Skribentliv og helse.

Ikke for det; lesing og litteratur er jo nært forbundet med skribentliv, og det er sunt å lese litt også, ikke bare skrive. I tillegg vil jeg si at rydding og det å lære noen knep for å holde det ryddig rundt seg, også gagner helsen, i stor grad!

Enkelte tror visst
at jeg aldri leser noe som helst. Jeg gjør det, men jeg har hatt perioder i livet hvor jeg har lest mye mer bøker enn det jeg gjør akkurat nå for tiden. Jeg kan begynne å lese en bok, men så blir den liggende litt for lenge, og jeg må starte om igjen. Jeg tror det dreier seg om at jeg er for utålmodig og har et stort behov for å vende tilbake til egen skriving.

Derimot leser jeg mye magasiner, aviser og artikler på nett, og selvsagt andres blogger og nettsider. I perioder føler jeg vel at det er litt mer overkommelig, ettersom jeg liker å få avsluttet det jeg driver med innen rimelig tid. Innimellom er jeg jo en del dårlig og orker ikke så mye om gangen, det kan også være en årsak. Jeg har hatt en periode nå hvor jeg har likt å lese om helt konkrete temaer. At man kan lære noe av det også, er bare et pluss!

I forhold til dette med lesing og rydding, kan jeg også nevnte at jeg leste en annen ryddebok i sommer, da var det Marie Kondo sin Magisk opprydding som sto på programmet. En litt eldre ryddebok som jeg har nevnt tidligere, er nok likevel favoritten når det gjelder ryddebøkene; Rotekoppens ryddebok. En lyseblå bok jeg kjøpte for lang tid tilbake, og som er lest flere ganger. Er det noe jeg ikke trenger til jul, må det være ryddebøker. Jeg har visst lest en del av dem etter hvert. Men kanskje det kunne være noe for deg?

Sist nevnte jeg at jeg hadde sendt avgårde en julegave til ei venninne. I dag fikk jeg tilsendt julegave fra henne. Men som jeg selvsagt ikke har åpnet:-) Det nærmer seg jul, men vi er likevel ganske tidlig ute, da! Julemåneden har så vidt startet!Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Jøss, etter 3 ryddebøker må du vel etter hvert ha et av landets ryddigste hjem? Eller er det sånn som aldri helt lar seg forandre? Jeg roter mye, men bryr meg ikke egentlig om å unngå det, synes det er trivelig at det ser ut som det bor folk her :)

    SvarSlett
  2. Hei! Det er kun en av ryddebøkene jeg har lest nå nettopp, men nevnte de andre også fordi jeg har lest dem tidligere. Godt å få noen tips og inspirasjon til å fikse opp litt av og til, synes jeg. Det var en liten pause i skrivingen, hadde behov for å gjøre noe annet, men nå er jeg litt tilbake på manus igjen. Men ja, jeg synes også at det er hyggelig at det ser ut som jeg bor her :-)

    SvarSlett