Om Gro Jeanette Nilsen

Gro Jeanette Nilsens personlige dagbok
 "Mørket" fra 1970- og 80-tallet.
(Foto: Privat. Kopiering ikke tillatt.)
Jeg har alltid visst at det var skriving som var min greie her i livet. På en eller annen måte. Men jeg arbeidet hardt i mange år for å forsøke å være som alle andre, og spesielt de friske vennene mine.

Det ble utrolig mange år på skolen, både med førskolelærer-utdanning og senere omskolering, fordi helsen krevde det. I lengden ble førskolelæreryrket alt for tøft, ettersom helsen ble dårligere og ankelleddene og enkelte andre ledd også ble helt utslitt etter gjentatte blødninger.

Ting kan plutselig ta en litt annen retning enn det man planlegger og forventer. Skriving har hjulpet meg gjennom mye! Jeg var mye syk som barn, og ble derfor lest mye for. Det kan nok forklare en del av min interesse for litteratur og egen skriving. Jeg er født i Stavanger, men vokste opp på Bjerkås ved Vollen i Asker. Jeg har nå bodd i Oslo siden 1993, og trives med det.

Selv om jeg ikke lenger er i vanlig arbeid, har jeg flere interesser som betyr all verden for meg. Jeg var leder og oppstarter av Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF), etablert 2001, og vi holdt på i over femten år. Det var som jeg "fant meg selv" da arbeidet med skribentforeningen startet. 

Jeg hadde lenge en rolle som redaktør for juleboken Desember også, som vi i ULFF arbeidet frem, og utgitt på forlaget Publica Bok i 2010. Flere av mine noveller og dikt er med der.

Sommeren 2007 gjorde jeg en artig skrivejobb for barnebladet Josefine, der jeg skulle lage en litterær adventskalender med 24 små kapitler. Først måtte jeg sette meg inn i livet til en allerede eksisterende tegneseriefigur, før jeg kunne skrive om henne selv! Det var en morsom og annerledes skrivejobb! En annen publisering var diktet som ble utgitt av Gyldendal Undervisning et år tidligere (2006), i læreboken Safari i faget norsk for 5. klasse.

I april 2016 fikk jeg en veldig personlig virkelighetshistorie utgitt i boken Turen jeg aldri glemmer (Red: Aleksander Gamme) på forlaget Cappelen Damm. Jeg er en av 16 forfattere, men har mitt eget kapittel i boken. Boken ble senere også utgitt som lydbok.

Noen av diktene mine ble utgitt i diktbøkene til Lise Askvik, blant annet to dikt i boken Firbente fortellinger i 2006, og to dikt i Livsglede, 2014.

I 2002 skrev jeg diktet "Tusen tårer" om temaet sorg, som bokstavelig talt lever sitt eget liv på internett. Jeg har gitt dette diktet en hel hovedside her på bloggen, hvor jeg har samlet alt av informasjon om diktet Tusen tårer. Ta gjerne en titt!

Jeg har også tatt kurs innenfor temaet ledelse, som er nyttig å ha med seg. Har vært litt borti drama og skuespill, både i forbindelse med skriveprosess og fremføring. Jeg tok noen kurs innenfor ulike sjangere litteratur for flere år siden, der fokuset lå på å lære om forskjellige litteratursjangere.

Også kurs i psykologi har vært interessant; Hvorfor gjør bokas eller filmens enten helt eller drapsmann som han gjør, akkurat der og da, og hva er det som gjør at han blir avslørt? Jeg studerte ved Barnevernsakademiet i Oslo for en del år siden, og jobbet flere år som førskolelærer. Det ga tanker rundt det å skrive for barn; Hva er de opptatt av, hva fenger dem?

Opp igjennom årene har det blitt noen intervjuer i media. Både om skrivingen min, og av og til av det personlige slaget. Men det er også blitt noen intervjuer i forhold til skribentforeningen og juleboken. Den litteraturen jeg skriver om på bloggen stort sett egenprodusert litteratur og om det skribentlivet jeg lever, ikke så veldig mye om litteratur generelt og de store linjene. Det overlater jeg til de som kan det enda bedre enn meg.

 Flere bokmanuskripter og prosjekter venter på å se dagens lys "på ordentlig". De to største skriveprosjektene mine, to ganske ferdige bøker, er likevel ikke utgitt ennå. Du finner egne hovedsider om dem på bloggen min. Og mener du noe om noe, eller har du spørsmål? Kommentere gjerne på Gro Jeanettes blogg om skribentliv og helse :-)

#forfatter #grojeanettesblogg #skribent 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)