lørdag 24. mai 2014

Innbrudd i bilen, målet var HC-bevis...

Knust vindu og ødelagt dørmekanisme på hc-bil.
Knust vindu og ødelagt dørmekanisme.
Jeg ante fred og ingen fare jeg, inntil en nabo ringte på døren og sa at jeg hadde hatt innbrudd i bilen. Både min bil og en annen nabos bil som sto parkert ved siden av min, var tydeligvis utvalgt. Måtte bare hive meg rundt og bli med ned. Rute i tusen knas på førersiden, ørten glassbiter både utenfor og inni bilen, og ødelagt rutemekanisme.

Det som var stjålet fra begge bilene, var skiltet om lovlig handicap-parkering. De skiltene skal være høyt i verdi har jeg hørt, det forundrer meg ikke om det er solgt allerede.


Fikk hjelp etter innbrudd i hc-bil.
God hjelp fra Riis Bilglass.

Ærlig talt, eier folk ikke skam i livet? Tror folk at vi som har fått et slikt parkeringsbevis har det for moro skyld? Nå synker enkelte folk dypt, synes jeg... Jeg slet mye for å få det HC-beviset. Legeattester, søknad med beskrivelse av helseutfordringer, kronisk sykdom og forflytningsproblemer både en og to ganger var helt nødvendig for å bli godkjent. Disse bevisene er bare gyldig et visst tidsrom, da må de fornyes. Da vil "de nye eierne" av et slikt bevis sitte der med skjegget i postkassa.Mye som var ødelagt i hc-bilen min...
Her var det mye som var
ødelagt...

Riis Bilglass (skryter gjerne litt av dem nå) og politiet var allerede på plass! Politiet og jeg ble med inn til den andre naboen som var rammet, og skrev anmeldelser. Jeg må si at jeg synes at både politiet og bilglass-mannen var raskt på stedet og gjorde en veldig god og effektiv jobb. Nå har bilen min fått ny rute, men det er fortsatt noe galt med rutemekanismen. Det blir ordnet til uken, men jeg kunne bruke bilen i mellomtiden fikk jeg høre, bare ikke røre vindusgreiene. Tenker at jeg lar den stå over helgen, inntil jeg hører noe mer.


Har du et HC-skilt, så teip det så godt fast at ingen gidder prøve å få det løs!
På Facebook har jeg fått forslag som for eksempel kontaktpapir, og jeg var selv inne på tanken om Karlsons lim, he he... Men det er selvsagt et poeng at disse lappene må fornyes innimellom. Tror heller jeg vil støtte oppunder tanken til han karen fra Riis Bilglass som snakket om elektronisk avlesning. Det hadde vært noe! Da ville det blitt adskillig vanskeligere å forfalske disse bevisene, og mindre fristende å stjele dem. Det kan da ikke være så vanskelig å få til noe sånt? Jeg ser for meg noe omtrent som en bombrikke, for eksempel, som registreres på føreren. Har virkelig ikke de som lager og utsteder HC-skiltene tenkt på dette?

Det første bildet i denne bloggposten har jeg fått tilsendt i ettertid fra en nabo. Håper ellers at jeg har brukt opp uhellskvoten for denne helgen. Og jeg er veldig glad for å ha så gode naboer!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Nei, så trist! En ting er jobben du får med å få tak i nytt bevis, men innbrudd er jo dramatisk uansett om det er i hus eller bil. Håper de ikke stjal noe mer enn det kortet. Er jo ikke lett å huske hva som lå på setet eller i hanskerommet etc heller, men hvis det var verdie ville du vel ha oppdaget det nå. Måtte det gå hundre år til neste gang!

    SvarSlett
  2. Hei, tusen takk for støtten! Ja, det har som du skjønner vært litt mye styr. Forholdet er som sagt anmeldt. Men jeg har som du kanskje skjønner ikke fått konsentrert meg om så mye annet denne helgen. Det gjenstår fremdeles litt arbeid med bilen, som jeg håper og tror blir gjort nå til uken. Ja, jeg synes sånt er dramatisk uansett, ble helt satt ut, jeg! Men jeg har veldig gode naboer, og det hjelper mye!

    SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)