torsdag 5. juni 2014

Mer bok enn noveller for tiden...

Noveller og dikt i bøtter og spann!
Noveller og dikt i bøtter og spann!
Før skrev jeg noveller og dikt i bøtter og spann. Ikke rent bokstavelig altså, men du skjønner sikkert. Det ble noveller og dikt om alt mulig. Jeg skrev veldig mange dyrenoveller da jeg var mest opptatt av det, jeg skrev en del julenoveller, og spesielt i årene før juleboken Desember ble utgitt. Det ble generelt mange tekster om ting jeg var opptatt av der og da. Ikke så rart kanskje, det er ofte sånn skribenter jobber. Mye ble skrevet på impuls, en plutselig ide, og vips... Andre ganger fikk jeg en ide men måtte tenke lenge på den og la den forme seg i hodet over tid.

Det jeg ville frem til er at jeg skriver innimellom små tekster som for eksempel noveller og dikt nå også, men ofte er diktene til en spesiell anledning, for eksempel har jeg skrevet noen dikt i anledning konfirmasjoner i familien, eller andre store dager. Jeg glimter til med en novelle innimellom, som nå for en stund siden da jeg skrev novellen Manus på reise. Likevel blir det ikke så mange noveller og mindre tekster som før.


Bokprosjektene mine tar all min tid, men også bloggen min krever sitt. Jeg produserer fremdeles mange nett-tekster for ULFF sin nettside, og har også ULFF-blogger som skal holdes oppdatert.
Det ene bokprosjektet, boken om livet mitt med kronisk sykdom, har ikke bare krevet mye tid, men også krevd min fulle oppmerksomhet og innimellom tappet meg for krefter. Samtidig som det har vært en utrolig inspirasjon i det. Forstå det, den som kan. Jeg har måttet dykke i fortiden på steder som ikke alltid er like moro iht. skoletid og sykehushistorier. En del av det har vært litt tøft. Jeg har samtidig lært mye om meg selv, og om sykdommen min. Noe av dette har jeg sikkert nevnt før, men uansett...


Det kommer som sagt små tekster av og til. Når jeg er inspirert nok, har en god ide og ikke er så stresset med ULFF eller bokprosjekt. Og jeg er jo heldig som har en god del småtekster fra før, som jeg kan putte inn på bloggen av og til, der de passer. Men prioriteringen når det gjelder egenproduserte tekster er som du skjønner en litt annen enn før i tiden. For er det mye å ta tak i, må en ofte velge. Men som du også sikkert vet, anser jeg det ene bokprosjektet mitt som ganske så ferdig, så da kan jeg kanskje flytte litt på prioriteringene når det gjelder skriveprosjekter også etter hvert?


Takk for at du følger bloggen min!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Det høres så fint ut å skrive sånne småtekster innimellom. Godt å få brukt den kreative tanken, dvs skrevet den ned, og så er det kanskje ikke alltid så viktig om den kommer på trykk. Jeg kommer nok også til å skrive småtekster iblant, men tror det også er en nyttig øvelse. Og at bloggene tar tid vet jeg alt om. Blogger og nettsider er ofte mye mer jobb enn man skulle tro.God pinsehelg!

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, mindre tekster er både hyggelig og god skriveøvelse, men det krever mye tid og konsentrasjon å få for eksempel noveller gode også. Det gjelder både skriveteknisk og tematisk, egentlig. Jeg har lært at en tekst nesten alltid kan forbedres og strammes inn, og det tror jeg stemmer, jeg ser det stadig vekk på egne tekster i hvertfall.

    Når det gjelder blogg og nettside, er det mange som ikke skjønner hvor mye arbeid som ligger bak. En skal jo ikke bare skrive, men også holde det hele ved like, forbedre tekstene og finne nytt (og godt) innhold. En skal jo helst greie å nå ut til et publikum, og da er godt og variert innhold viktig. Fortsatt god pinsehelg til deg også!

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)