lørdag 7. juni 2014

HC-bilen endelig friskmeldt, men politisaken henlagt.

For et par uker siden fortalte jeg på bloggen at jeg hadde hatt innbrudd i bilen. Jeg kan love deg at det ble en del styr rundt dette. De som har fulgt med på bloggen, vet at jeg kjører en HC-bil, på grunn av kronisk sykdom og gåproblemer. En skal ofte mange runder med legeattester, søkekriterier og søknadsskjemaer før en får et HC-bevis.

Reparasjonene av bilen har tatt sin tid, ettersom rutemekanismen ble ødelagt da de knuste ruten. Jeg har jo en litt spesiell bil, derfor var det ikke så enkelt å få tak i riktige deler. Vel, i går ble det gjenstående på bilen reparert, så nå er bilen friskmeldt! HURRA! :-) Og jeg vil igjen gjerne takke Riis bilglass for hjelpen! Veldig flott! Det føles veldig godt at ting er i orden igjen!

Som jeg har vært inne på før, var det mitt handicap-bevis som var målet med innbruddet. Det er tydeligvis mange drittsekker rundt omkring, og de eier visst ikke skam i livet.
Jeg har heldigvis fått ordnet opp i det med HC-beviset ved å besøke den rette etaten, men jeg har blitt skeptisk og flinkere til å følge med hva som skjer rundt meg. Her gjelder det å være våken, det er tydeligvis helt nødvendig! Og jeg anbefaler alle andre også til å følge med på hva som skjer rundt dem Følg med på hva som skjer rundt bilen din, og så videre. Ser du noe unormalt i nabolaget ditt, så sjekk saken før du slår deg til ro med at alt er i orden. Som sagt har vi ganske våkne folk i nabolaget her, og det var en av dem som varslet meg morgenen etter innbruddet. Jeg har hørt at disse HC-bevisene skal være enkle å både forfalske og selge videre. Jeg mener at da er det noe galt et sted. Det skal ikke kunne være så enkelt! Og tyveriet førte jo til innbrudd og hærverk også, så det var jo ikke bare et tyveri. Og jeg må jo si at når jeg har den type bil og ikke har mulighet til å bruke offentlig transport, følte jeg meg plutselig veldig isolert. En ting var at parkeringskortet var borte, men bilen var også under reparasjon.

Da jeg var i Oslo pr. taxi og søkte om nytt HC-bevis etter innbruddet i bilen, ga jeg tilbakemelding i skranken på kontoret der, med forslag om tiltak som kunne vært gjort iht. endringer på HC-beviset. Dette for å gjøre det vanskeligere å forfalske og dermed mindre interessant å stjele. Jeg håper virkelig de tar forslagene mine til seg! Det er jo bare ment som ideer, og hjelp til å gjøre systemet enda bedre! Gi dem gjerne forslag og ideer, du også! Hvis mange gjør det, så kanskje det skjer en utvikling på HC-området!

Jeg regner ikke med at dette kommer som en stor overraskelse; Jeg har fått brev fra politiet om at anmeldelsen min er henlagt.

Mener du noe om saken? Er det greit at tyveri av HC-bevis skal lønne seg?

2 kommentarer:

  1. Heisann! Så fint at både bil og HC-kort er på plass igjen. Fint at du ga etaten innspill om mulige forbedringer! Håper du slipper å oppleve dette igjen. Men du, kan du ikke også kontakte Norges Handikapforbund? Kanskje de kan ta en sånn sak lenger enn det en enkelt bruker kan? Begge deler selvsagt, men dette høres ut som et ganske stort problem for et helt system.

    SvarSlett
  2. Takk for fin og konstruktiv tilbakemelding med gode ideer! Jo, jeg kunne sikkert tatt det videre. Vet ikke helt om det hjelper så mye, men det går jo alltids an å prøve... Kunne eventuelt sendt dem lenken til denne bloggposten og den andre som handlet om det samme :-)

    Ja, jeg tror det er et stort problem, det virker sånn. Jeg skulle gjerne sett det HC-beviset i form av en bombrikke eller noe, et eller annet elektronisk, eller noe annet lurt. Dessverre er det ofte sånn at de som trenger slike kort ofte er dårlige og ikke har kapasitet til å stå på og kjempe for slike saker, da mange vel har nok med å takle hverdag og egen helse.

    SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)