mandag 8. desember 2014

Diktene mine som ble utgitt i boken Livsglede.

Noen av diktene mine utgis i boken Livsglede!
Noen av Gro Jeanettes dikt ble
utgitt i boken Livsglede!
Som du kanskje husker, fortalte jeg at to av diktene mine ble utgitt i boken Livsglede av Lise Askvik. Det var kjempeartig, resultatet ble bra, og begge diktene var pent satt opp. Men jeg tror ikke jeg husket å fortelle deg hvilke dikt det gjaldt. Felles for begge diktene er at det er en stund siden de ble skrevet, flere år faktisk!

Det ene diktet, som er så langt at det faktisk fyller en hel side i Lises bok, ble skrevet i 2005, og det er snart ti år siden! Det heter Når fire blir tre, og handler om en vennegjeng på fire barn, hvorav den ene dør og de andre blir tilbake. Diktet går på rim, men er nesten som en liten novelle egentlig. Diktets tema er både vennskap, sorg og ulykke.

Det andre diktet er faktisk enda eldre! Det heter Hemmelig solplass, og også det er et typisk sommerdikt. Det er imidlertid ikke fullt så alvorlig som det andre, men mer et dikt om å ha sommerferie og tilbringe tid på stranden! Selv om begge diktene er gamle, er jeg i grunnen ganske fornøyd med dem. Det kan ofte være sånn at man begynner å rette og fikse litt når man finner igjen sine gamle skriverier etter mange år, men ikke disse her, de fremsto som ferdige med en gang de var kommet ut av hodet og ned på papiret, den gangen for mange år siden! Som sagt var det veldig hyggelig at Lise ville ha med diktene mine i boken!

Du kan lese mer om boken Livsglede, fryd og andre følelser hos Nova forlag, og du finner også boken hos Bokklubben.


Lese flere av Gro Jeanette Nilsens dikt?

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre! Og følg meg gjerne!--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer igjen. Selv om jeg er en smule i mot å dele for mye av tolkning, egentlig. Når vi har skrevet er vi døde, og teksten lever videre i leserens tolkning ;)

  SvarSlett
 2. Oi, du verden. Jo, på en måte er jeg enig. Det er kanskje opp til leseren å tolke ja. Det jeg tenkte var at siden jeg ikke hadde publisert selve diktene her, kunne jeg kanskje ta med litt av innholdet.

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner godt hva du mener, altså, tror bare denne leserrespekten sitter så dypt i meg. Den ble banka inn gjennom studiene ;)

  SvarSlett
 4. Å ja, det er ikke så rart. Jeg skjønner godt det :-) Man skal selvsagt ha respekt for leseren og at leseren gjerne vil tolke teksten selv, at det hører med til det å lese.

  SvarSlett
 5. Hei! Ja det var fint med litt mer info om hvilke dikt du fikk på trykk. Så artig at gamle dikt lever videre! Jeg likte spesielt godt tittelen på sommerdiktet, men det andre er sikkert litt tyngre og fint på sin måte.

  Hehe, leste kommentaren vedr tolkning, og synes jo det er greit når et dikt står helt alene. Men noen ganger har jeg erfart at meningen med diktet var annerledes enn hvordan jeg oppfattet det da jeg leste det. Interessant tema, egentlig!

  SvarSlett
 6. Takk for kommentar! Ja, det er et fint diskusjonstema, det synes jeg også! Og grunnen til at jeg fortalte litt om de diktene var vel som antydet delvis at diktene ikke er presentert på annen måte, men like mye for å ha noe å skrive om, og å trekke akkurat det dikttemaet litt lenger enn jeg hadde gjort.:-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)