onsdag 18. februar 2015

Ferie, solbriller og bananlapper!

(Kan inneholde reklame)

Joda, jeg tok kontakt med Senter for sjeldne diagnoser i dag som jeg sa at jeg skulle, og fortalte om den dårlige medisinhendelsen min for et par dager siden. Fikk full støtte på det pr. telefon, heldigvis. Jeg hadde ikke ventet noe annet, men det er likevel ikke spesielt artig å rapportere slikt. Men jeg er glad jeg sa fra, og det virket som det ble satt pris på. Og du vet, det er dumt å ikke si noe, for plutselig ser de det kanskje på bloggen min :-) Tror vel ikke det altså, men en kan aldri vite når ting ligger offentlig tilgjengelig! Og av og til må en faktisk gjøre ting som ikke er morsomt.Etterpå dro jeg på shopping. Skulle blant annet hente de nye solbrillene mine (shopping og shopping, de var jo forhåndsbetalt, da!). Bestilte jo hele tre par briller samtidig, og nå har jeg hentet det siste paret. Bra. Når jeg først var der, fikk jeg dem til å justere litt på det ene brilleparet, ettersom de klemte litt.

Jeg har jo andre solbriller også, ettersom jeg jo mottok flotte solbriller fra Superkul for en god stund siden, men noen ganger trenger man solbriller med styrke også, vet du.


Jeg kjøpte meg forresten et morsomt skjerf med massevis av ord på i en butikk, og tenkte at det var veldig meg. Da fikk jeg brukt opp det resterende som var igjen på et gavekort jeg fikk av yndlingstanten til bursdagen min, etter først å ha kjøpt en bok for noen dager siden. Drakk deretter kaffe på kafeen. Har som sagt like god kaffe hjemme etter at jeg fikk meg kaffemaskin, men på shopping trenger man gjerne en pust i bakken før man fortsetter.
Bananlapper!

Etterpå i dag har jeg fortsatt med å dyrke ferielivet. Tok meg et lite glass vin (på en onsdag ja, men ferie, som sagt!). Nå i kveld har jeg utforsket kokkekunnskapene litt. Vanskelighetsgrad; Meget lav. Bland to egg og en moden banan pluss en halv ts. salt. (kan sløyfes). Rør sammen. Stek bananlapper på stekepannen. Med andre ord ikke spesielt vanskelig, men jeg hadde ikke laget det før og har hørt flere som snakker om de lappene. Noen steker dem til og med så store som pannekaker, men selv laget jeg altså små lapper. Jeg ser det er flere oppskrift-nettsider og bloggere også som forteller om disse bananlappene. Hører også at noen til og med tilsetter sukker, for å få dem enda søtere. Selv synes jeg bananlappene smakte godt, og var gode nok uten sukker. Eventuelt kan man putte sukker oppå etterpå, hvis man synes man trenger det. Anbefales! Har du kanskje allerede prøvd?Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Så greit med en effektiv dag selv om du har tatt deg noen fridager! Det er svært sjelden at jeg er ute på den type shopping som krever kafebesøk, men det er fordi jeg ikke har noe shopping-gen, og derfor heller tar kafebesøk uten handlerunde :)

  Jeg forstod ikke hva du mente med bananlapper, tenkte kanskje du hadde kjøpt post-it lapper formet som bananer eller noe, hehe. Har aldri laget sånne lapper, nei. Bananer inneholder vel mye sukker, så jeg ville ihvertfall ikke tilsatt mer. Husker jeg moste en overmoden banan engang, og blandet med grove meltyper og litt smør, og laget "banankjeks". Hadde ingen oppskrift. De første 2-3 var ganske gode, men husker ikke om jeg orket å spise alle.

  Nå har jeg nettopp sendt ifra meg en ny tekst som jeg har jobbet mye med den siste uken. Så nå blir det endelig noen spennende ventedager igjen :)

  Nyt ferien!

  SvarSlett
 2. Post-it-lapper ja, he he! Banankjeks har jeg ikke vært borti, den var ny! Hørtes egentlig litt spennende ut. Så bra at du har sendt fra deg ny tekst! Kjempespennende! Jeg har ikke hørt noe enda ang. den teksten jeg sendte inn for noen uker siden.

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg lyst til å lage lapper, tror ikke jeg har smakt det siden jeg var liten, banan er jeg også glad i. Kanskje oppskriften din kan bli lunsj en dag?

  SvarSlett
 4. Ja, prøv det gjerne som lunsj. Og det er altså ikke min oppskrift, har funnet den på nettet, men akkurat nå husker jeg ikke hvor. Mener å ha sett den flere steder. Jeg synes bananlappene fungerer fint som kveldsmat. Kan sikkert også brukes som dessert etter middag.

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)