fredag 20. mars 2015

Skriveboble.

Jeg har i kveld sittet noen timer som klistret fast i bokmanus og rettet et stort kapittel som jeg lenge har tenkt at jeg måtte se litt nærmere på. Jeg er i en boble. Skriveboble.


Når jeg er nesten ferdig, høres en lyd fra PC'en fordi det tikker inn en mail, og lyden får meg til å skvette himmelhøyt, fra dypdykket langt nede i teksten min. He he. Verden kaller.

Ingen viktig mail egentlig forresten, bare en beskjed, selv om den er betydningsfull nok, den. Jeg skriver videre.
Noen ganger har jeg følelsen av, som jeg har vært inne på før, at jeg er så opptatt av boken min at jeg stenger verden ute i perioder. Mindre perioder, men likevel, de er der.

Det er viktig å gå igjennom manustekst nøye. Mange ganger. Være helt sikker på at alle setninger er slik de skal være. For sent å angre etterpå. Manus er ferskvare. Ferdig trykket bok kan du ikke redigere. Det må gjøres nå. Kveldens oppdateringer er ferdig. Manus er om mulig enda mer ferdig enn før! Jeg er fornøyd med kveldens resultat.

Jeg driver jo med andre ting også altså, innenfor nettsideredigering og ting i forbindelse med skribentforeningen ULFF inkludert ULFF-blogger, og jeg har også et par mail jeg ikke har svart på ennå. Det kommer. 
Rent privat har det blitt mye skriving og redigering. Og personlig blogging, selvsagt! Men selve bokprosjektet mitt varer ikke evig. Tror jeg.  Men jeg vil jo så gjerne at det skal bli best mulig. Det skjønner du sikkert...?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Så herlig å jobbe litt med manuset igjen! Godt med sånne bobler. Men du, nå synes jeg du skal ta kontakt med noen forlag. Du vet at historien din er god, at manus er bra nok skrevet. Det du trenger er et møte med noen som kan hjelpe deg videre. Var jeg deg ville jeg kontaktet et mellomstort forlag som satser bredt, eller i hvertfall har utgitt tilsvarende manus tidligere. Det kan da ikke være umulig å få til et møte? Du kan selvsagt sende dem manus i forkant, men jeg tror du må tenke manus+møte og ikke bare manus. Det er kanskje ikke så lett å selge seg selv så direkte, men tenk om det er det som skal til? :)

    SvarSlett
  2. Hei! Tusen takk for tips og gode råd! Det var dessuten til stor inspirasjon! Jeg har valgt å starte med å purre opp forlag som jeg har kontaktet fra før, men ikke fått svar fra, der det er såpass lenge siden jeg sendte inn at jeg burde hørt noe nå. Tror det var et greit sted å begynne. Liker ikke å purre altså, men når det går mer enn to måneder synes jeg at jeg kan det! Og jeg skal ta tak i tipsene dine også, ser på dette i løpet av helgen. Veldig glad for fine innspill! Riktig god fredag!

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)