tirsdag 17. november 2015

På flott skrivekurs med Trude Teige!

På skrivekurs!
Hyggelig med et glass vin
på skrivekurset!
Kjære leser!

I forrige bloggpost antydet jeg at jeg skulle på noe jeg har gledet meg til. I utgangspunktet var jeg jo litt spent på kvelden rent helsemessig også, men akkurat det gikk overraskende bra! Tok med meg begge krykkene for sikkerhets skyld, var jo ganske dårlig i helgen, men i dag var det veldig greit.

Kvelden besto av skrivekurs på Aschehoug forlag, der forfatter Trude Teige holdt sitt foredrag med temaet Hvilke historier fra virkeligheten kan bli til bøker? Riktig tema for meg, skjønner du kanskje. Kurset begynte klokken seks, og varte til ni.

Selv satt jeg på fremste rad, og kom litt i snakk med ei hyggelig jente ved siden av. Spennende å høre om hennes skriving også. Jeg fikk også et veldig godt inntrykk av kurslederen selv. Mange av oss kjenner henne både fra media og som forfatter, men det er selvsagt noe helt annet å treffe mennesker i virkeligheten enn å se dem på TV eller lese om dem :-)


Etter at Trude Teige hadde fortalt om erfaringer og opplevelser med det å skrive om virkelige hendelser, både i egne bøker, men også litt rent generelt, var det redaktørtimen, der en av forlagets redaktører supplerte temaet og svarte på spørsmål fra salen. Jeg forsto det var mange i salen som var veldig opptatt av temaet og en del skrev nok også fra virkeligheten selv, etter hva jeg forsto.

Jeg har vært på skrivekurs hos Aschehoug forlag tidligere også, og jeg trodde det var i fjor. Det viser seg imidlertid at det var i mai i år. Tida går fort! Kursene der er veldig interessante og hyggelige, det er selvbetjening av vin og snacks. Salen var ganske full, også denne gangen. Selv satt jeg og tenkte på at jeg følte meg heldig som fikk med meg dette skrivekurset, og det må jo være et godt tegn!

Det er i det hele tatt veldig hyggelig når forlagene arrangerer slike skrivekurskvelder. Synes absolutt jeg får mye igjen for det, ikke bare på det forlaget, men på alle slike arrangementer. Jeg har jo vært på skrivekurs både på Litteraturhuset og hos Cappelen Damm også, for å nevne noen. Dette kan absolutt kan anbefales! Jeg har jo nevnt litt mer om slike kurskvelder og arrangementer før her på bloggen tidligere, blant annet i innlegget Gå på litterære arrangementer, hvis du skulle være interessert i det.

Skrivekursnotater!
Noterer ivrig fra skrivekurset til Trude Teige.


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen


--------------------------------------------------------------------------------------------


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg, se Åndsverkloven.

9 kommentarer:

 1. Hei! Se der ja, det høres ut som et bra opplegg du har deltatt på! Prøvde å sniklese notatene dine, men ga opp akkurat det :) Jeg har tenkt å melde meg på noe tilsvarende etter hvert. Kostet det mye - en tusing? Jeg får nok bedre tid til å kurse litt i februar tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Hei! Så du prøvde på det ja, hehe! Vurderte å gjøre bildet mindre skjønner du, men fant ut at akkurat i de notatene har jeg ikke så mange hemmeligheter, og det er ikke så lett å lese noen ting. Jeg betalte 690,-, og det var for tre timer og inkludert et par glass vin og peanøtter! Jeg synes ikke det er så ille, når det er to foredragsholdere (en ekstern og en fra forlaget). Slike foredrag fins som sagt flere steder også, ikke nødvendigvis bare der jeg var nå. Anbefales!

  SvarSlett
 3. Opplegget virker interessant. Å skrive er et håndverk og ikke en gudegitt gave vi bare kan. Da er det fint at vi kan finne veier som kurs til kunnskapen. :) Selv om heg ikke kjenner til det aktuelle kurset så klart.

  SvarSlett
 4. Hei! Ja, det er veldig fint å kunne delta på skrivekurs. Få inspirasjon, faglig påfyll og et lite dytt i riktig retning! :-)

  SvarSlett
 5. Selv var jeg så heldig at jeg fikk et Gro Dahle kurs i gave for noen år siden som takk for mange år som medleder for Nettpoeten og det var svært utdannende. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, du verden! Det hørtes flott ut. Var ikke klar over at du hadde vært med der.

   Slett
 6. Jeg satt som moderator og medleder i Nettpoeten fra 2006 til vi la ned i 2012. Var du med?

  SvarSlett
 7. Jeg var ikke direkte med på vanlig vis som privatperson, men vi i ULFF hadde litt med dem å gjøre via gjensidig linking etc.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. Kan ikke huske vi linket til hverandre, men nå er det jo tre år siden vi stengte dørene så ikke råd å huske alt. Jeg hadde ansvar for kortprosa og delvis langtekster så hadde ikke masse med linkene å gjøre. :)

   Slett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)