onsdag 18. januar 2017

Jeg kjørte Diesel-bil under forbudet...

Kjære leser!

For noen dager siden nevnte jeg at jeg skulle ut og kjøre med Diesel-bilen min under Diesel-forbudet. Det var selvsagt på den lovlige måten, ellers hadde jeg jo aldri nevnt det på bloggen! Min HC-bil hører med under de grupperingene som var unntatt fra forbudet. I tillegg hadde jeg jo en konkret innkalling til helsekontrollRikshospitalet i går, i forbindelse med blødersykdommen, i tillegg til at jeg har HC-bevis.

Jeg hadde avtale på sykehuset først klokken halv ett, så da jeg kjørte utover var det ganske langt på dag, og jeg så tydelig at det var færre biler enn ellers, og spesielt enkelte biltyper, ja. Ikke ble jeg stoppet og spurt om noen verdens ting heller, nesten litt synd, det kunne vært noe å fortelle om på bloggen... Og jeg som hadde så god dokumentasjon!

Da jeg kjørte hjemover litt over klokken tre, var det imidlertid betydelig flere biler på veien, og da ble jeg stående i kø slik man vanligvis gjør på den tiden. Jeg brukte bilen mandag også, men nå var det kommet litt snø og det var en del is å skrape likevel. Da jeg skulle kjøre hjemover om ettermiddagen var det imidlertid gått over til regn, og selv da, etter kun få timer, måtte rutene skrapes på nytt. Ganske så glatt på veien var det også, selv jeg merket at jeg skled litt. Og jeg har piggdekk og ekstra tung bil!


Jeg hørte de sa på nyhetene senere på kvelden at det hadde vært mange uhell og noen ulykker på grunn av glatte veier. Men selve Diesel-forbudet var det visst ikke blitt så mye utav, etter som de sa på grunn av først snø og deretter mildvær som gjorde det hele bedre enn fryktet. Men det var visstnok totalt mye færre Diesel-biler på veien, ja.

Snart mer litteratur - jeg lover :-)
Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Heisann! Bor sånn til at jeg ikke trenger bil, og det er jeg faktisk veldig glad for. Så dieselforbudet satte jeg meg ikke så godt inn i. Godt at du holdt deg på veien når føret var så skummelt, da! :)

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for svar! He he, ja det er alltid best å holde seg på veien når man skal det :-)

    SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)