torsdag 27. april 2017

Damenes helg 2017.

Straks klar for avreise til hotellet!
Kofferten åpnes, vel
framme på hotellrommet.
Kjære leser!

Jo da, det tok litt tid å komme seg tilbake til dagliglivet igjen etter en veldig hyggelig og innholdsrik Damenes Helg 2017 med Foreningen for blødere i Norge for en uke siden. Bestemmelsesstedet var Thon Hotell Arena i Lillestrøm. Vet jeg er sent ute på bloggen denne gangen, men sånn fikk det nesten bare bli.


Jeg syntes at Damenes Helg 2017 bød på flere nye opplevelser, som absolutt gjorde årets Damenes helg til noe veldig bra, og på enkelte punkter synes jeg nok at denne helgen hadde en litt dypere klang enn tidligere. Hvis du skjønner hva jeg mener med det. En ting var at vi møttes på dette årlige treffet for første gang etter at vi mistet en av våre egne i julen. Flere av oss hadde ikke sett hverandre etter det, selv om noen hadde vært i begravelsen hennes. Det er ikke rart at dette var et naturlig tema nå når vi møttes igjen.
Bildeutsnitt fra hyggelig middag på Thon hotell Arena i Lillestrøm.
Veldig hyggelig middag
på lørdagen.

I tillegg syntes jeg det var både hyggelig og interessant å treffe et par damer/jenter som har akkurat samme faktormangel, altså innenfor blødersykdommen som meg selv. Vi som har faktor 7-mangel som jenter er sjeldne, men de to var i nær familie med hverandre. Hun ene var slik jeg forstår det kun bærer (dvs. har ikke blødersykdommen selv men har båret den videre til neste ledd), men likevel. Jeg hadde hørt at det fantes noen flere enn hun jeg kjente til fra før og meg selv, men hadde aldri truffet disse to tidligere.

Flott lunsjbord!
Lunsjbord!

Vi hørte på noen fine forelesere i år også. Jeg behøver ikke å gå så veldig i detalj her på bloggen min om alt kanskje. Men jeg kan ikke unngå å nevne Yoga-seansen, og vet ikke helt om jeg skal le eller grine av min egen deltakelse... Yoga var noe jeg var temmelig usikker på om jeg ville mestre. Men det var jo fint å se hva det var og gi det en sjanse, tenkte jeg. Det kan jo være greit å si at man faktisk har prøvd, før man sier nei takk til noe! Som jeg har fortalt før har jeg to avstivede ankler og et kunstig hofteledd, så alt er ikke like enkelt å være med på.


For å gjøre en lang historie kort; jeg hadde nevnt for noen av de andre at det ikke var sikkert jeg greide dette, så da jeg ankom det rommet vi skulle være i,  hadde en av de andre allerede snakket med instruktøren og funnet frem en stol til meg, i tilfelle jeg trengte den. Det er ikke spesielt lett for meg å sitte på gulvet, ei heller å stå lenge av gangen. Jeg forsøkte på begge deler altså, men det fungerte ikke så bra. Det endte med at jeg måtte ha hjelp til å reise meg opp fra den tynne yoga-matten jeg satt på, som alle hadde fått utdelt. Det gikk heller ikke spesielt bra da vi skulle teste balansen og stå på et ben, her holdt jeg på å falle, gitt. Så jeg måtte pent gi meg, og ta en pust i bakken (eh, på stolen...) Jeg har ikke noe bilde av det, men det er kanskje like greit! Jeg vet det fantes et bilde, tatt av en av de andre, men jeg mener å huske at jeg ba dem slette det...

Godt med et bad på Thon hotell Arena i Lillestrøm!
Jeg måtte jo teste hotellets
svømmebasseng også!
Men etter mitt temmelig vaklende hell på Yoga-fronten og deretter en liten hvil og medisinering med faktorkonsentrat, var det ekstra godt å komme seg uti hotellets svømmebasseng, og avreagere litt og tøye ut musklene på en helt annen måte som passet meg mye bedre enn på Yoga-matten! Alt blir så mye enklere i vann... Mange takk til hun som ville være fotograf, forresten.. :-)

Da jeg kjørte hjemover etter lunsj på søndagen begynte det å snø, eller nærmest hagle, og jeg satt og tenkte på bilens nylig påsatte sommerdekk. Men det gikk fint :-)

Og ja - riktig god fredag og helg - igjen!

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!----------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Kjekt med en sånn tur og ikke minst når det byr pån noen utfordringer :) Jeg synes du var tøff som stilte opp på yoga! Det kan faktisk være slitsomt å sitte lenge på gulvet for ikke-blødere også, det er jo noe med om man er vant med det eller ikke. Jeg synes ennå det er litt kjipt å erfare at det jeg gjorde som ung ikke lenger er like lett ;) God helg!

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for svar! Ja, klart det kan bli litt slitsomt for noen og enhver med årene, det der. Syntes nesten jeg måtte prøve i hvertfall. Greit å slå til når det bød seg en sånn sjanse, så er jeg en erfaring rikere også.

    SvarSlett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)