onsdag 24. januar 2018

Det Norske Akademis ordbok (NAOB) er sluppet - og jeg er med!

Gro Jeanette Nilsen sitert i det litterære verket NAOB!
Gro Jeanette Nilsen er sitert i det
litterære leksikonet NAOB!
For noen uker  siden fortalte jeg på bloggen at jeg var Sitert i Det Norske Akademis ordbok (NAOB)! som du kan lese mer om her. I dag ble den endelig offisielt sluppet! Denne ordboken som er utgitt på Kunnskapsforlaget er kun digital, men svært omfattende. Det blir sagt at dersom den skulle utgis som trykket bok, ville det blitt en serie på 12!

Verket er allerede omtalt flere steder. Aftenposten skriver at; Det er troligdet største og viktigste som skjer i norsk kulturliv i 2018: En svær, ny norskordbok er ferdig. Nettstedet Bok 365.no følger opp med å kalle det En nasjonal milepæl

Så da skjønner du sikkert at jeg synes det er veldig hyggelig å bli sitert i dette flotte og omfattende verket! Jeg vil takke så mye for at min novelle En annen jul ble en av de mange utvalgte tekstene, og også tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått om dette. Det var jo ikke akkurat en helt ny tekst som det ble sitert fra, da den ble utgitt i oktober  2010. Men det er veldig hyggelig å se at teksten min fremdeles kan bidra i litteraturen!

Jeg har ventet lenge på denne dagen, og derfor kjennes det litt som en milepæl, ja. Og til slutt så håper jeg at ordboken vil bli brukt flittig av mange. Her er det mange gullkorn, søk og se!
 


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre, og følg meg gjerne!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

4 kommentarer:

 1. Helt tipp topp, skjønner godt at du er kry for å være sitert i et verk som dette! Gratulerer :)

  SvarSlett
 2. Hei! Tusen takk for det! Ja, veldig gøy at noen henviser til ting jeg har fått utgitt tidligere, og akkurat den novellen mener jeg selv er en av mine beste :-) Og artig at sånt som dette kan skje med gamle tekster, samtidig med at jeg arbeider med nye!

  SvarSlett
 3. Wowow, det var bra!
  Og du kan være stolt. Det er et stort verk.
  Stolt av deg.
  Stor klem fra Sarita.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for det, Sarita! Så koselig at du liker dette. Veldig glad for hilsen fra deg, min venn! :-)

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)