tirsdag 11. juni 2019

Stavanger-tur med historisk sus.

Bloggen min måtte være med!
Bloggen måtte være med
til Stavanger!

(Foto: Gro Jeanette Nilsen.)
Som så vidt nevnt i blogginnlegget Et tilbakeblikk, før årets Stavanger-tur, kom jeg tilbake fra Stavanger i forrige uke. Nærmeste familie og jeg hadde ikke vært i byen siden 2010, og denne gangen ville vi gjerne få sett oss litt mer rundt på gamle trakter enn det vi rakk sist gang. Ipad med tastatur var selvsagt med, men jeg må nok innrømmet at jeg ikke rakk å bruke det så mye på denne turen...

Vi besøkte familie denne gangen også, men fikk ikke truffet alle, på de to dagene vi hadde til rådighet, eller halvannen dag var det vel. Vi besøkte faktisk familien på vei fra flyplassen, før vi kom fram til hotellet, Scandic Stavanger City, ettersom de bor på den strekningen. De hadde laget i stand en veldig god lunsj til vi skulle komme. Denne gangen hadde vi leiebil, ettersom vi visste vi skulle rundt og titte, og det var nok et godt valg.


Gro Jeanette utenfor mormors hus.
Gro Jeanette utenfor
mormors hus i
Møllegaten, Stavanger
.
Moren min ville selvsagt veldig gjerne se huset hun vokste opp i, hvor jeg også bodde mine første to og et halvt år, i Møllegaten. Det ville selvsagt vi andre også! Jeg vet jeg har nevnt det huset tidligere på bloggen også. Men huset er ikke lenger lysegrønt som på den tiden, nå er det hvitt, ikke lenger i familien, og ser for øvrig veldig fint ut! Håper på tillatelse eller tilgivelse fra de som bor der nå, for at jeg legger det høydepunktet på bloggen min...


Et annet mål var å få besøkt graven til min mormor og morfar, ettersom vi er der så sjelden. Vi var også på torvet og tittet og litt rundt omkring, og var ute og spiste både lunsj og middag. Og for et flott fotovær vi ble tildelt!
Gro Jeanette Nilsen på gamle trakter, Her i sykehusparken,  utenfor Gamle Stavanger Sykehus.
Gro Jeanette Nilsen på gamle
trakter, Her i sykehusparken, 

utenfor Gamle Stavanger Sykehus.

Etter mitt ønske kjørte vi også til Gamle Stavanger sykehus, der jeg tilbrakte mye tid de to første leveårene mine. Sykehuset har flyttet i ettertid, et sted på internett sto det 1976, og at den gamle bygningen brukes til andre formål i dag. Nytt sykehus noen få år etter at jeg flyttet fra byen, med andre ord, selv om jeg har vært på sykehus i Stavanger senere også. Å se igjen Gamle Stavanger sykehus syntes jeg var veldig interessant og givende, også for skrivingen min. Jeg er litt ustø til beins, så det var ikke så lett å tråkke rundt på gresset, men hva gjør man ikke for å få til et litt historisk bilde...?

Jeg forsto det sånn at bygningen som rommet barneavdelingen den gangen skal være revet, men selv husker jeg ikke så veldig mye fra dette, så det kan jeg ikke bekrefte. Kanskje noen som leser dette vet noe om den saken? 


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Takk for at du følger bloggen min! 


-------------------------------------------------------------------------------------------- 


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Koslig i Stavanger! Jeg bodde på Sola i ca 1 år, og var mye i byen da. Så kjekt å besøke gamle tomter, hyggelig at du deler her!

    SvarSlett
  2. Hei! Ja, Stavanger er en koselig by! Hyggelig å høre at du kjenner byen! Jeg kommer til å nevne Stavanger i en annen bloggpost også nå snart, men jeg tror den vil ha et litt annet fokus enn feriefokuset jeg hadde sist, eller kanskje ikke. Må se litt på dette... Den bloggposten er som du skjønner ikke helt ferdig planlagt ennå. Men bare heng med! :-)

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)