søndag 16. juni 2019

Skriving, feilkobling og sommerlunsj.

Lunsj på Aker Brygge med familien.
Lunsj på Aker Brygge 
med familien.
Jeg ser det er gått noen dager siden forrige bloggoppdatering, der jeg fortalte om den fine Stavanger-turen jeg var med på. Jeg er veldig glad for at vi fikk til den turen, den hadde vært påtenkt så lenge.


Det er mest skrivingen som står i hodet på meg for tiden, men jeg har fått gjort andre ting innimellom. Lørdag var en flott dag værmessig, derfor var det jo hyggelig at akkurat den dagen var planlagt til årets sommerlunsj på Aker Brygge med familien i Oslo. Vi var på Sorgenfri, som vi ofte har besøkt før også, blant annet i juli i fjor.

Men skrivingen, altså. Jeg trodde snart jeg var ferdig med denne boken, men det er jo stadig noe som skal fikses litt her og der. Men føler i det minste at jeg har litt mer grep om det hele nå.


Printeren min har forresten vært i ustand en stund. Eller, eh… Helt ærlig; Da det var et voldsomt uvær for en stund siden, og jeg liksom skulle være flink og trekke ut kontakten på forskjellige ting for å unngå skade, måtte det jo gå galt. Problemet var at da jeg skulle kople skriveren til igjen etterpå, koplet jeg selvsagt feil, og fikk det jo ikke til å virke. Ha ha. Følte meg veldig smart. Eller kanskje ikke.

Men kvelden før jeg skulle til Aker Brygge ble jeg litt full av f... og tenkte at dette skal jeg greie! Og jeg gjorde jo det til slutt, men så mye som jeg har herjet med å dra frem skrivebordet for å kople til kontakten bak i harddisken og så videre.... Men da har jeg forhåpentligvis lært hvordan man gjør det!

Begynte jo nesten å lure på om skriveren måtte installeres på nytt, men syntes jo det ville vært litt rart. Nå er jo ikke jeg spesielt teknisk av meg, men likevel... Så, jo da, jeg har hatt litt å styre med etter at jeg kom hjem også. Og i løpet av tiden jeg var uten printer, hadde det rukket å danne seg en utprintkø, så det ble travelt etterpå også! Jeg har blitt litt flinkere til å vurdere om ting faktisk må printes ut, men når det gjelder manusarbeid føler jeg at det er lettere å lese korrektur på ark og holde oversikten. Men jeg har hørt at det er ulike meninger om dette rundt omkring.Takk for at du følger bloggen min! 

 --------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

3 kommentarer:

 1. Hei! Jeg har også printertrøbbel, men det skyldes at den er tom for toner. Har jo tenkt å bestille, men siden jeg nesten aldri skriver ut noe, tenkte jeg at den utgiften kan vente til over sommeren. Men - så må jeg skrive ut og sende inn regnskap etc for de to små selskapene jeg drifter, og da må jeg nesten ha en viss utskriftskvalitet. Det er ennå originalkassetten fra 2014 som står i printeren, det sier vel litt om hvor lite jeg skriver ut:)

  Men du, manus må du jo skrive ut hvis du foretrekker å jobbe på papir. Siden du opererer med fargekoder etc, tenkte jeg at du kanskje gikk over til å ta redigeringen på skjermen etter hvert. Men det er vel hyggelig å sitte andre steder innimellom... Fin uke! :)

  SvarSlett
 2. Hei! Har du blekkpatron fra 2014?? Hvordan greier du det? Det hadde jeg aldri fått til... Og selv om du ikke bruker så mye blekk, ville jeg tro at blekket tørker ut til slutt, om det ikke brukes?

  Jeg har riktignok printet ut mye mindre det siste året, da jeg har forsøkt å arbeide mye mer på skjermen, også på grunn av fargekodene. Og jeg er fryktelig dårlig på å kaste tidligere utkast når de først er printet ut, så jeg prøver å begrense meg litt mer nå. Men likevel. Noe må jo printes ut innimellom uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har toner - ikke blekk. Pulveret tørker ikke opp, og blir mye rimeligere i drift. Kan ikke skrive ut i farger da, men det trenger jeg heller ikke.

   Slett

Har du lyst til å svare på dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)