lørdag 25. april 2020

Manuskriptet trengte sikkert denne oppryddingen...

I blogginnlegget Vurderer å flytte et kapittel, rett etter påske, skrev jeg om nettopp det. Jeg tror fremdeles at det var riktig å flytte det, men du vet ... 

Å flytte et kapittel får en kanskje til å begynne å vurdere å flytte på andre kapitler også, i kjølvannet av den første endringen. Og da har man det gående ... Ringvirkninger. Det er heller ikke bare hele kapitler jeg har flyttet på, men også avsnitt som er flyttet til andre kapitler. Hjelp ... Her gjelder det å holde hodet kaldt ...


Det er tydeligvis en stund til jeg er ferdig likevel... Ja ja. Jeg får bare tenke at manuskriptet trengte denne oppryddingen. 

Oppgaven nå er å gå igjennom kapittelrekkefølgen jeg har nå, og sjekke at ting henger sammen, og føles naturlig. Jeg må selvsagt også oppdatere innholdsfortegnelsen.


Jeg har tydeligvis planene klare for hva jeg skal drive med den nærmeste tiden ... Men jeg er i allefall i skrivemodus, og det er jo bra!

Så hva har jeg lært? Jo, altså; Når jeg flytter deler av et kapittel eller avsnitt til et annet sted i boken, og så må avslutte for kvelden, er det lurt å notere. Skrive ned nøyaktig hvilke endringer jeg har gjort, og hvordan jeg skal fortsette. Man tror man husker det, men det er tydeligvis ikke alltid riktig... Dette er jo ting jeg burde vite nå, og jeg vet det jo egentlig også, men det er lett å slurve litt innimellom..

Det føles ikke alltid like bra når man skal ta opp tråden igjen og ikke husker helt hvor man skulle begynne ... 

Men jo da, jeg begynner å få orden nå.


Takk for at du følger bloggen min!

-------------------------------------------------------------------------------------------- 


Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Så fint at du er i skrivemodus! Og ja, jeg har erfsring med de ringvirkningene du beskriver, det er både en belastning og en forbedring å gjennomføre strukturelle endringer etter at det meste av teksten er ferdig sånn ellers. Da jeg hadde skrevet det meste av vitenskapsromanen fikk jeg feks en ny idé som gjorde hele prosjektet mer interessant, men som krevde at alt ble omskrevet. Jeg lærte vel at det er en fordel å være ferdig med strukturen før man flikker på setningsnivå, men må man så må man. Noen ganger forstår man bare at det må gjøres endringer. Manuset ditt vinner helt sikkert på endringen, ellers ville du jo nølt mye mer! Lykke til :)

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for kommentar og lykkeønskning! Jo, jeg vet at strukturen helst bør være på plass tidlig, men noen ganger finner man ut at det likevel hadde vært best med en litt annen vri... Og jeg håper og tror at det vil bli til det bedre. Alt må ikke endres, men jeg har hatt en gjennomgang og funnet noen steder hvor det nok vil bli bedre med den nye løsningen.

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)