tirsdag 5. mai 2020

Offline manusrydding trengs også!

Endestasjon for utdaterte manusversjoner som jeg ikke trengte lenger... (Bildet er lagt til litt i etterkant.)
Endestasjon for utdaterte
manusversjoner som jeg 
ikke trengte lenger...
(Bildet er lagt til litt i
etterkant.)
Jeg ser jeg har vært helt fraværende fra bloggen noen dager. Det siste blogginnlegget hadde jeg ikke laget ferdig og lagt ut en gang. Ikke bra... Men det er nå gjort. 

Jeg har brukt de siste dagene på å arbeide med manuskriptet offline, på både den ene og den andre måten. Jeg hadde blant annet en gjennomgang og ryddet i en del notater som hadde hopet seg litt opp på skrivebordet mitt, og for å være ærlig, også på andre bord i leiligheten. Men nå har jeg de fleste bunkene under kontroll... Jeg har laget meg et enda bedre system for arkivering i et skap, og kastet en del papirer jeg ikke trengte lenger. Det kan bli mye papir når man sparer på gamle versjoner av flere ulike manus...

Det siste året har jeg printet ut mye mindre enn det jeg gjorde tidligere, og innbiller meg at det er en god ting. Men likevel blir det en del papir.

Hva slags systemer har du til slikt?

Jeg holder også på å rydde i manuskriptet på pc-en, men der er jeg ikke helt ferdig. Men det begynner å komme seg, der også. Jeg håper og tror at jeg snart er i mål med akkurat dette!


Riktig fin kveld videre! 


Takk for at du følger bloggen min!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Hei! Fint at du tar alle bordflater i bruk, ikke bare skrivebordet ;)
  Jeg skriver ikke ut mine manus, verken romaner eller noveller, synes det er vel så greit å jobbe på skjerm og bruker fargekoder etc basert på det. Det blir endel papirnotater likevel, men vanligvis i planleggingsfasen. Da noterer jeg gjerne andre steder enn foran pcen, type i parken eller på café. De arkene får jeg aldri helt system på, men så fort notatene er digitalisert, kan de egentlig kastes. Med mindre det er skisser som et kart eller noe annet som ikke er ren tekst. Det blir uansett mikroskopisk sammenlignet med dine papirbunker :)
  Du trenger kanskje en makuleringsmaskin, i og med at manuset er litt personlig? Lettere å kaste hvis du vet at ingen får tilgang?

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for kommentar! Ja, jeg har en makuleringsmaskin som går på strøm, jeg var så heldig å få overta den etter en bedrift som hadde fått seg en ny :-) Jeg har nå i ettertid lagt ut et bilde øverst i innlegget, av en søppelsekk med makulert papir etter ryddeaksjonen min :-) Og ja, jeg makulerer spesielt de mest personlige manusene :-)

  SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)