tirsdag 4. august 2020

Manuskriptet er fremdeles under redigering.

Manuskriptet er fremdeles under redigering... (Foto: G. J. Nilsen)
Manuskript under redigering.
(Foto: G. J. Nilsen)
De siste dagene har det vært mye arbeide med bokmanuskriptet, men mye av det handlet om sortering og utrensking av tidligere kapittelversjoner. 


Versjoner som enten skal kastes, eller tas vare på i tilfelle jeg skulle få et akutt behov for å bla tilbake i eldre papirversjoner...

I dag har det vært mye av dette hele dagen, og etterpå har jeg faktisk vært helt utslitt, ettersom det var mye å vurdere om skulle kastes eller ikke! 

For å ta et eksempel: Underveis i dette ganske store manusarbeidet, har jeg endret på rekkefølgen av kapitler flere ganger, og jeg har også endret kapitteltitler noen ganger. Trenger jeg noen gang å bla tilbake i dette? Jeg har tatt vare på noen ulike versjoner av innholdsfortegnelsen. Sånn i tilfelle... Det er sikkert bare tull, men kanskje kan det faktisk bli interessant en gang, når jeg blar tilbake og mimrer...?

Og nei, jeg er ikke ferdig med manuskriptet ennå. Men jeg trengte en avveksling og noe annet å drive med, som likevel handlet om skriving. Det var grunnen til at jeg begynte å rydde i gamle versjoner.

Hva tenker du som leser om det å spare på eldre versjoner av gjeldende manuskript?

Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

Takk for at du følger bloggen min!

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Jeg sparer nesten aldri på gamle versjoner. Det vil si, det hender jo at jeg tar en backup, og den versjonen blir jo liggende en stund, men ser liksom ikke at jeg noen gang skal lese den igjen, med mindre jeg altså mister den nyere versjonen, rent teknisk.

  Men for "vitenskapsromanen" må jeg snart gjøre ganske omfattende endringer ved å slanke den 30-40%, og da tar jeg nok vare på den lange versjonen. Tenker det kan ha noe for seg hvis jeg noen gang får napp, og blir bedt om å bygge om/ut litt av innholdet feks.

  Uansett, jeg tar aldri vare på papirversjon, så siden digital versjon jo tar nesten ingen plass, burde jeg vel lagre flere versjoner enn jeg gjør.

  SvarSlett
 2. Hei, og takk for svar! Jeg har nok litt å lære der gitt, jeg er altfor flink til å ta vare på papirversjoner, skulle ønske jeg ikke var så opptatt av papir og utprint... Jeg er helt sikker på at jeg kunne fått litt ekstra plass til andre ting.

  Imidlertid vet jeg også at det er godt å ha et papirmanus å bla i dersom PC'en ikke vil det samme som meg, eller at jeg leser manus på verandaen. Synes også det ofte er befriende å kunne rette i papirmanus og få litt fri fra skjerm innimellom...

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)