onsdag 2. september 2020

Kontortjeneste for forefallende manusarbeid.

De siste dagene har jeg arbeidet med litt forefallende småting som manglet i manuskriptet mitt. Litt konkret korrektur og utprint har det blitt, gjennomgang av kapittel-titler, innholdsfortegnelse og så videre. Tenke helhet.

Det meste av dette jeg gikk gjennom nå, var selvsagt laget for lenge siden, men nå var det på tide å gjennomgå det igjen, for å sjekke at ting stemmer. Litt greit å vite at titlene er oppdaterte, og at man ikke plutselig begynner å lure på hvilket kapittel var egentlig dette i utgangspunktet...!?

Jeg har også laget meg en oversikt over ting og tang jeg har brukt i manuskriptet, rett og slett for at jeg skal ha oversikten så det ikke blir helt kaos hvis jeg skal finne frem til noe fort. Greit å ha litt oversikt utenfor manuskriptet også, når det gjelder det helt interne og elementære som bare forfatteren skal vite.


Jeg er ellers veldig glad for at jeg har kommet så langt i manuskriptet som jeg har. Selv om jeg stadig tenker på alt som gjenstår.

Det ble en kort oppdatering. Men vi høres snart igjen! Og følg meg gjerne på Facebook og Twitter også :-) Takk for at du følger bloggen min!


 -------------------------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg lar meg lett imponere når andre har godt system for alle opplysningene ved siden av m,anus, som research og alle notater underveis etc. Jeg samler bare på noen stikkord og har ellers alt inni hodet. Ingen god løsnng når et manus må jobbes med i mange år.

  Du skriver at du stadig tenker påå alt som gjenstår, men er ikke dette det samme manuset som var "ferdig" for noen år siden? Vet jo at det alltids vil være noe å justere, men nå slo det meg at det kanskje ikke er samme manus?

  SvarSlett
 2. Hei! Takk for kommentar! Jo, det er det samme manuset som jeg følte meg langt på vei "ferdig" med for noen år tilbake. Men jeg fant ut at det fantes deler der som burde eller måtte omskrives ganske grundig, og det tror jeg i ettertid det var bra jeg gjorde.. Selv om det betød en utsettelse, så tror jeg fremdeles at det var lurt... :-)

  Og den linjen om alt som gjenstår var vel å ta litt hardt i, ettersom jeg sakte men sikkert tror jeg nærmer meg målet, men noe gjenstår helt klart fremdeles, ja.

  Og hva gjelder system for manusopplysninger så har jeg nok ikke det beste systemet, men et visst system har jeg. Jeg synes det er godt å slippe å være redd for å glemme viktig informasjon.

  SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)