lørdag 19. februar 2022

Purret på forlaget for å få svar.

Det fins detaljer fra den siste uken som vi godt kan hoppe over. Eller kanskje ikke. Jeg har vel en skribentblogg på godt og vondt, har jeg ikke det da?

Tre måneder etter at jeg sendte inn bokmanuskriptet mitt til forlaget må det jo å gå an å spørre høflig hvordan det egentlig står til med livsverket mitt. Det foreløpige brevet jeg fikk en uke etter at jeg sendte inn, forespeilet jo at det skulle ta omtrent 4-5 uker før jeg fikk svar. Da skulle vi bare være kommet omtrent til begynnelsen av desember. Men ingenting skjedde. Jeg tenkte at hvis det tok lenger tid nå, ville juleferien også forlenge det hele, og det fikk jeg heller tåle. Og jeg fortsatte å vente. 

For noen dager siden sendte jeg en høflig mail og sa jeg var spent på hvordan det hadde gått med manuskriptet, og minnet om når jeg sendte inn. Dagen etter kom avslaget. Riktignok med beklagelse om sen tilbakemelding, men det var jo etter at jeg hadde purret... Hm... Jeg har jo noen tanker om hvordan det kan tolkes. Men greit, alle kan gjøre feil. Jeg skulle selvsagt hørt på de som lenge har sagt at jeg burde purre, men jeg ville jo ikke virke masete.

Så, hvordan tok jeg selve avslaget? Det var ikke noe moro, men jeg var jo forberedt. Jeg hadde noen tanker om at dette orker jeg bare ikke, er det nå jeg skal skrinlegge prosjektet for godt? Men man må jo bare ta det som kommer. Og jeg fikk ingen konsulentuttalelse, selv om jeg tenker i mitt stille sinn at det var det minste de kunne gitt meg, etter så lang tid.

Da svaret kom var jeg nesten litt deppa, men nå er jeg bare full av F, og har begynt å redigere litt i manus igjen. Enn så leit det var å få avslag, så ga det meg faktisk ganske mye inspirasjon til å gå inn i manus og lete etter ting som kan gjøres enda bedre. 

Jeg ønsker ikke å si noe om hvilket forlag dette gjelder. Dette fordi jeg vet at jeg ikke er så veldig positiv i dette blogginnlegget. Men det går over.

Dette skal jeg jobbe for å få til. Jeg har også funnet et moment i manuskriptet som muligens  er litt av problemet, en detalj jeg bare må se å få løst. 

Hva jeg har lært i dag? Jeg burde tatt kontakt tidligere. Det er noe å huske på i fremtiden.


 Takk for at du følger bloggen min!

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Oi, så kjedelig!!! Både å måtte purre, og at de sikkert tok avgjørelse for lenge siden men at du ikke fikk beskjed. Avslag er en del av gamet, så selv om de jo er kjedelig det også, så må man jo regne med at det kan skje.
    Jeg ville faktisk brukt anledningen til å be om noen kommentarer til manus. Når de tydeligvis hadde glemt deg, er de kanskje mer villige til å følge opp med en kort uttalelse. Du kan be om konsulentuttalelse, men det er jo ikke helt sikkert at noen konsulent har lest manus, ofte vrakes et manus allerede av redaksjonen. Men uansett bør det være mulig å få et par enkle tilbakemeldinger som hvorvidt innledningen var så svak at hele manus ikke ble lest, om tematikken er for sær, om språket er for dårlig etc. Selv om en sånn tilbakemelding vil være vag og du kanskje ikke trenger å la den styre retnngen videre, kan det være nyttig å vite hvor du skal jobbe videre.
    Jeg ville uansett sendt manus til et nytt forlag straks. Du kan flikke på teksten mens de vurderer den versjonen som du jo allerede har jobbet mye med og som helt sikkert tåler å bli lest igjen. Tvi tvi!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for lang, hyggelig kommentar med mange gode råd! Ja, jeg har vurdert å sende en ny mail og spørre om en kommentar eller om et konkret spørsmål, men jeg har ikke helt bestemt meg. Det skal visst ikke være lett, det er helt sikkert...!

    SvarSlett

Har du en kommentar til dette blogginnlegget?