tirsdag 7. juni 2022

Kapittel-tittel til besvær.

Ja, som jeg sa i forrige innlegg, var det på tide å ta fatt på manuskriptet igjen. Det er derfor det har vært litt stille fra meg her på bloggen. Også pinsehelgen ble manuset prioritert, jeg hadde heller litt familiebesøk tidligere i uken.

Det jeg driver med nå, er å dykke enda dypere i manuskriptet, legge til små detaljer som jeg egentlig ikke tenkte jeg skulle ta med, men som jeg ser kanskje kan ha noe for seg likevel. 

Og så har jeg et kapittel ganske tidlig i boken som trenger en ny tittel. Den gamle versjonen fungerer ikke så godt lenger, med de nye endringene. Jeg greier ikke å finne en god tittel til dette kapitlet, og det irriterer meg litt... Så foreløpig har jeg bare markert at det må endres. 

Jeg tenker at jeg foreløpig bare får hoppe over det og jobbe med noe annet, så kan jeg heller komme tilbake til det til slutt. Ellers går det ganske bra med skrivingen, det går i hvertfall fremover. 

Jeg har i mange måneder stått på venteliste hos en fysioterapeut fordi jeg har hatt vondt i ryggen. Det går mye bedre nå altså, men helt bra er jeg ikke. Nå har jeg endelig fått time til undersøkelse. Litt spent på det, da det er en fysioterapeut jeg ikke har vært hos tidligere. 

Og så har det jo blitt enda mer sommer og juni siden sist! Litt ferie er også planlagt, først og fremst blir det en Nord-Norge-tur i år også. Jeg kommer nok tilbake til dette med ferie litt senere, jeg tenker det er greit å ikke ta alle feriedetaljer med en gang. 

Har du fine junidager?


 Takk for at du følger bloggen min!

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke titler på kapitlene i mitt manus, men forstår at det er vanskelig å finne gode titler. Hjelper det hvis du ser hvordan de andre titlene er, om de er veldig saklige, er litt rare for å trigge nysgjerrighet, om de er korte eller lange etc? Jeg tenker at titler som dette godt kan være basert på samme "mal", at de har litt samme stil. Men det er sikkert ingen regler for det. Uansett, smart å legge det til side, for plutselig kommer nok den rette tittelen til deg mens du tenker på noe helt annet - eller sover :) Og om ikke det skjer, så tviler jeg på at alle titler uansett blir stående uredigerte om når et forlag skal involveres.
  Nord-Norge høres fint ut. Jeg drar nok ikke noe sted utenom feriehuset, men håper på en skrivereise til Spania på tampen av året.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for kommentar! Jeg tenker nok at det bør være en slags rød tråd gjennom alle titlene, eller mal om du vil. De hører jo til samme bokprosjekt. Men om det er helt nødvendig, det vet jeg ikke. Og det kan jo være en fordel at i hvertfall noen av dem ser litt interessante ut, ja.

   Slett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)