lørdag 8. juli 2023

Har du gode forslag til alias-navn?

Håper at du som leser har en fin sommer! Jeg tenkte jeg skulle høre med deg om du har noen gode råd til meg når det gjelder alias-navn til personene jeg nevner i boken min.


Jeg har arbeidet mye med å finne gode alias-navn. I mange tilfeller er jeg fornøyd med valgene mine, men det fins også noen tilfeller der jeg enten ikke har funnet noe navn i det hele tatt, eller der jeg har satt inn et navn som likevel ikke klinger så bra. Og her lurer jeg på om du har none gode forslag til meg?

Ikke send meg konkrete navn på virkelige personer fra den virkelige verden, og heller ikke morsomme navn, det er ikke det jeg er ute etter. Det skal være vanlige, gode navn, som var vanlige på spesielt 1980-tallet, men gjerne også på 1970-tallet.

Jeg trenger navn på både noen voksne, ungdommer og barn. Både jenter og gutter, kvinner og menn. Jeg forsøker helst å bruke navn som jeg ikke forbinder med virkelige personer jeg kjenner, da jeg synes det er litt lettere å forholde seg til. Derfor er det ikke sikkert alle forslag blir tatt inn i boken, men det går jo an å prøve?

Konkrete eksempler fra teksten; Jeg har nevnt noen lærere og helsepersonell, spesielt fra barne- og ungdomstiden. I et tilfelle har jeg kalt en lærer bare for "Lærer E" Dette er ikke riktig forbokstav, jeg bruker en annen bokstav i eksempelet her for ikke å røpe for mye.

Når jeg skriver er det helt greit å bare kalle han ved tittel og forbokstav fordi det kan endres senere, men ikke i ferdig bok. Jeg har også en tilsvarende utfordring når det gjelder et par kvinnelige lærere, som også fortjener ordentlige navn. Det fins også en kvinnelig sykepleier som trenger et navn. 

Har du forslag eller gode råd? Jeg kan som sagt ikke love at de blir brukt, men jeg tar gjerne i mot forslag.

Og en ting til, bare for moro skyld; Hvilket alias-navn ville du hatt selv, dersom noen nevnte deg i en bok?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

 Takk for at du følger bloggen min!

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du en kommentar til dette blogginnlegget?