fredag 27. september 2024

Nesten rett på legevakten, men det fins lysglimt!

Bilde tatt på flyturen hjem fra Spania. (Foto: Gro Jeanette Nilsen)
Bilde tatt på flyturen
hjem fra Spania.
(Foto:
Gro Jeanette Nilsen)
Jeg kom hjem fra ferie i Spania fredag for en uke siden, men det føles som det er mye lenger siden. Litt kjedelig å reise nesten rett på legevakten, liksom... Det har vært mye negativt nå, så jeg skal ta med litt positivt også i innlegget her.

Det meste av uken har gått med til å ligge syk. Allmenntilstanden min var så elendig at allerede på søndagen tilbød faren min seg å komme og hente meg og kjøre meg til legevakten! Jeg ville jo helst ikke tro at det var så dårlig fatt, men det var det, altså.

Kort fortalt ble jeg satt på Penicillinkur en uke, jeg skal ta de siste tablettene i morgen. Enkelte i familien ble diagnostisert med Kikhoste, diagnosen min var bare Luftveisinfeksjon, men det kan hende jeg kom til legen litt sent, jeg hadde jo allerede vært syk nesten en uke.

Og ja, det var godt å komme hjem fra ferie, man trenger gjerne det når helsa skranter. Men midt oppi alt det negative om sykdom i Spania, fantes det lysglimt også. I et tidligere blogginnlegg fortalte jeg at jeg badet i svømmebasseng og massasjebasseng før jeg ble syk. Begge deler, men sikkert spesielt massasjebassenget må ha gjort noe med meg.

For de store problemene jeg hadde med ryggen, men også hoften, forsvant nesten! Merkelige greier, eller kanskje ikke? Jeg hadde tydeligvis godt av dette! Nettopp derfor var det jo synd at jeg ikke fikk benyttet det enda mer enn jeg gjorde, men jeg er sjeleglad for at jeg rakk å få det med meg før jeg ble liggende!

Jeg synes det var litt tøft å være så dårlig i Spania da jeg var på besøk, men det var ille å fly hjem også. Og jeg fløy hjem alene, ettersom tanten min fremdeles lå på sykehus i Spania, og de andre ikke skulle hjem ennå. Siden jeg var så dårlig tilbød faren min seg å hente meg på Gardermoen, i stedet for at jeg skulle ta Airport-taxien, så den avbestilte jeg. Godt å ha familie rundt seg når man er syk!

Jeg fikk skikkelig vondt i det ene øret på flyturen, og det satte seg tydeligvis en blødning der også, som ble helt uutholdelig og som jeg måtte ha dobbel medisindose for da jeg kom hjem. Hørte forresten at tanten min endelig kom til Norge i dag, etter endt sykehusopphold.

Selv er jeg veldig glad for at jeg ikke havnet på sykehus i Spania. Det kunne blitt litt av en historie. Riktignok har jeg legeattest på både spansk og engelsk i tillegg til den norske, men det kunne blitt mye styr dersom det måtte skaffes mer medisin enn jeg hadde med meg og  etableres kontakt med Rikshospitalet fra Spania.

Når det gjelder ryggen, hadde jeg en planlagt telefonkonsultasjon med en lege fra Rikshospitalet i går som en oppfølging av ryggproblemene. Han skulle ringe meg i dag var avtalen, men så ble det plutselig i går i stedet. Jeg hadde jo litt dårlig stemme, men fikk da fortalt han at ryggen var bedre og at det var litt andre ting også som feilte meg for tiden. 

Jeg følger meg mye bedre nå. Det henger riktignok en del igjen på stemmen min. Den er bedre, men  ikke bra. Men ellers er jeg kvitt både feber, forkjølelse og mesteparten av hosten. Ting går seg til. Allmenntilstanden er ganske bra nå. Denne helgen blir jeg som sagt ferdig med tablettkuren, så jeg håper at ting ordner seg når jeg bare får helgen på meg.

Selv om manus er levert, har jeg enkelte skribentting jeg gjerne vil ha gjort uken som kommer, som jeg egentlig hadde planlagt å gjøre denne uken. Jeg skal si litt om det senere. Jeg vet det er høstferie nå, men selv er jeg glad jeg ikke skal noe sted de første dagene... 


Takk for at du følger bloggen min!

#reise #familie #helse #utland 

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noen tanker om dette blogginnlegget?