tirsdag 8. oktober 2024

Artig boksamling i nabolaget.

I det siste har det blitt lagt ut mange bøker i nabolaget vårt, bøker som hyggelige naboer vil gi bort til oss andre. Jeg synes det er fint å følge med på hvilke bøker som dukker opp, selv om jeg ikke alltid tar med meg noen inn.

(Bloggposten fortsetter etter bildet)

Utendørs boksamling i nabolaget.
Utendørs boksamling i nabolaget.
(Foto: Gro Jeanette Nilsen)

Konseptet minner litt om det lille biblioteket de har hatt i blokken til moren min på Rykkinn, det var litt av  samme opplegget, bare at der hadde de satt av en fast plass til det innendørs, og faktisk kalte det Rykkinntoppens bibliotek, som jeg fortalte om. 

I nabolaget hos oss, settes bøkene utenfor blokken oppå postkassene, riktignok delvis under tak. Men prosjektet blir jo naturlig nok påvirket av været.

En dag jeg var ute og tittet på boksamlingen, tok jeg noen bilder til bloggen. Blant de bøker jeg lot meg friste til å ta med inn, kan jeg nevne Inger Hagerup: Det kommer en pike gående (Aschehoug, 1985-utgave.) Jeg fikk også med meg fire bøker av Anne Karin Elstad, også de utgitt på Aschehoug.

Jeg tok med noen flere, men tenkte ikke å nevne så mange. Jeg satte også ut en bok selv, en bok jeg fikk i premie en gang for lenge siden, og vurderer å sette ut noen flere også.

Jeg må være ærlig og si at de siste årene har det blitt lite lesing av vanlig skjønnlitteratur på meg. Jeg har hatt nok med fagbøker om skriving, og alt som har å gjøre med eget manus. Det har riktignok glimtet til innimellom, men det er mest når venner og bekjente har gitt ut bok og jeg blir nysgjerrig nok. 

Har du vært borti et liknende prosjekt som det jeg nevnte? 


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!

 Takk for at du følger bloggen min!

#skribentliv 

 ------------------------------------------------------------------------- 

 Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Dette er jo en helt genial måte for flere å kunne lese bøker man kjøper. Hadde vært morsomt hvis alle som leser en bok kunne skrive initialene sine eller lignende - med dato kanskje - så kunne man se hvilket liv en bok kan ha 🤗🍁

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, ja, godt poeng! Noen ganger står det ting i bøker man overtar fra andre, som kan være interessant.

      En gang kjøpte jeg et par bøker på loppemarked. Ikke før jeg kom hjem fant jeg ut at en av bøkene var merket med Utgått fra (et eller annet) bibliotek, husker ikke hvilket. I en annen bok oppdaget jeg da jeg kom hjem at den var signert av forfatteren.

      Slett

Har du noen tanker om dette blogginnlegget?