mandag 2. desember 2013

Nissefamilie med historie.


Nissesamlingen min representerer flere perioder i livet.
Nissesamlingen min representerer mange perioder i livet,
alt fra tidligere arbeidsliv, til Rikshospitalet.
(Foto: Gro Jeanette Nilsen.)
Da skal nissefamilien (inkludert noen nissemus) være på plass! Jeg har funnet dem frem etter et helt år i julepyntens glemsel og samlet dem i sofaen til et gruppebilde :-)



En av nissene, den lille  foran til høyre med de levende øynene, kjøpte jeg på et julemarked inne i vestibylen på Rikshospitalet i Oslo julen 2006, den gangen jeg lå der i julen som følge av en operasjon som det var en del problemer rundt. Det var laget et digert julemarked, noe som var utrolig flott. Det opplevdes fint for en som måtte være på sykehuset i julehøytiden, og få oppleve litt jul likevel!

Den lille nissejenta fikk jeg av en kollega for mange år siden. Det var det aller første året jeg jobbet i barnehage, den gangen som assistent i Åby barnehage i Asker, skoleåret 1992/93.Julenissen som sitter helt til venstre, er veldig lett og ikke så flink til å sitte, og den gangen jeg hadde katten min Fiona, bar hun med seg denne nissen rundt omkring, skjøv den foran seg på gulvet og løp etter selv. Rar oppførsel fra en katt, men sånn var Fiona - hun kunne være ganske morsom. Hvilket tilsa at dette ble liksom "hennes" julenisse.


Og ja, jeg har en sjefsnisse også. Den er imidlertid mye større og eldre enn de andre, så han passet liksom ikke helt inn i flokken. Sjefsnissen fikk jeg av min onkel for sikkert tjuefem år siden. Sjefsnissen ville imidlertid ikke være med på bildet, og det må vi jo respektere :-)


Jeg trodde faktisk jeg hadde flere tøynisser enn dette. Det kommer nok av at de gjør mer av seg når de sitter spredt utover hele stuen i hver sin krok, enn når de er samlet til allmøte som her! Jeg har noen nisser av tre, porselen etc. også da, men dem er det liksom ikke like artig  å ha i sofaen? Myke nisser - det er tingen! Pluss at det er ekstra gøy når det ligger en liten personlig historie bak hver og en av dem.


Takk for at du følger bloggen min!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)