fredag 28. februar 2014

Gamle forlagsbrev frem i lyset.

Eldre forlagsbrev fra Aschehoug
I bloggposten Fått høre at dialogene er gode sa jeg litt om skriving og tilbakemelding på HL-romanen min. Jeg tenkte jeg skulle holde den tråden litt til. Jeg har absolutt ikke mistet troen på romanen. Den skal ut, før eller senere! Når til og med forlagene rundt omkring mener det samme, er det ikke mulig å gi seg. Det var bare det at jeg følte at den andre boken hastet mest. Forstå det den som kan! Jeg håper det er i orden for de store forlagene som er representert at jeg legger ut bilde av disse forlagsbrevene. Forlagene kan jo ta det som litt reklame, det må vel være lov!  Datoen på brevene avslører at dette er omtrent tolv år siden! Adressen min lot jeg stå, rett og slett fordi jeg har flyttet siden den gang!

Det er utrolig forskjellig hvilke tilbakemeldinger man kan få. Jeg prøvde samme manus hos flere forlag for en del år siden (ikke samtidig, selvsagt!), og har omarbeidet dem en god del etter det. Men på de tilbakemeldingene jeg fikk, var det noen som gikk igjen, samtidig var det enkelte som samtidig tok tak i det de syntes var mest spennende og bra, og ville utfordre meg på det. Sånt kan jeg like:-)Eldre forlagsbrev fra Gyldendal Tiden.


Fordi det andre manuset har krevd så mye tid og krefter, har romanen ligget stille noen år. Kanskje på tide å ta fatt igjen snart?  Det var nok om romanen for denne gang, nå vil jeg tilbake til den andre boken min igjen:-)


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Spennende at du har så mange prosjekter! Det var jo ikke så lett å lese de brevene, så da må det vel være greit å bruke dem som illustrasjoner. Ja, uttalelsene er tydeligvis ulike, og det i seg selv burde være en sterk indikasjon på at man skal i alle fall ikke gi seg etter å ha kontaktet to forlag. I hvertfall ikke hvis det er et bittelite håp :) Nå synes jeg du snart bør høre noe fra de du sente siste manus til.

    SvarSlett
  2. Hei, ja det synes nok jeg også, men det kan vel ta noen dager enda kanskje... En gang lå manuset mitt (det var romanmanuset det gjaldt den gangen) på forlagets bord et halvt år, og jeg måtte etterlyse det. Da viste det seg at det hadde sluttet folk på forlaget og kommet nye, og ingen fikk med seg at jeg ikke hadde fått tilbakemelding...

    For ordens skyld; Jeg vil ikke kommentere hvilket forlag det gjaldt eller årstall, by osv. Jeg har hatt kontakt med mange forlag opp gjennom tiden, så det er altså absolutt ikke sikkert det gjaldt de som var representert i bloggposten min. Og det var et engangstilfelle, vanligvis går det veldig fint!

    Og ellers; Ja, det er greit å ha flere prosjekter, innimellom er det lett å se seg blind på egen tekst, og da er det greit å kunne variere litt på hva man jobber med. Det ble ikke så enkelt å lese brevene nei, mulig jeg kan få sett litt mer på det og lagt dem inn på nytt etter hvert.

    SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)