lørdag 14. februar 2015

Ventetid, og forslag om gjennomlesning av manus.

Ventetid...Håper at leserne mine har en fin lørdag! Jeg venter fremdeles på tilbakemelding på en tekst jeg sendte fra meg for en liten stund siden, som visstnok skulle avgjøres omtrent på disse tider. Venter også på tilbakemelding på et par andre større ting, håper at prosjektene mine blir behandlet med omhu og ikke avfeid i første omgang... Det er alltid veldig spennende, det der. Man vet jo aldri. Vil så gjerne leve i håpet.

Jeg svarte nettopp på et tema som handlet om nettopp slikt i en bloggpost på ULFF-blogger, der et ungdomsmedlem hadde noen spørsmål om det med å kommunisere med forlag.

Ellers så fikk jeg en hyggelig forespørsel over sosiale medier fra en barndomsvenninne her om dagen, som lurte på om hun kunne få lese bokmanuset om oppveksten min. Jeg takket for interessen og sa at jeg skulle tenke på det. Dette var den dagen jeg sto midt i kakebaking og forberedelser til bursdag, så jeg hadde ikke så god tid til å diskutere saken. Men det er veldig hyggelig at mine venner er engasjerte og interesserte, helt klart! Hun hadde en annen grunn til interessen også utenom at hun er en barndomsvenn, men det synes jeg ikke jeg kan avsløre her, for å skjule hennes identitet litt. Jeg forklarte henne i hvilken sammenheng hun er nevnt i bokmanuset, og at hun ikke er nevnt så veldig mye, pluss at det slett ikke er noe "skummelt" i hennes tilfelle :-)Takk for at du følger bloggen min!


--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg. Se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

 1. Hei! Så kjekt å bli kontaktet! Må likevel si at jeg ble litt usikker - tror faktisk at jeg generelt ville vært litt forsiktig med å sende fra meg manus til en privatperson. Selvsagt med mindre dere fremdeles er gode venner og du trenger innspill for å komme videre.

  Tror jeg bare ville sendt feks det kapitlet hvor hun er omtalt, men kanskje det ville bli oppfattet som litt sært? Manus har jo status som "under arbeid" helt til det er antatt eller publisert på annen måte. Kan det på noen måte forkludre en utgivelse hvis du sender det fra deg, ville jeg tenkt meg godt om. I alle fall når hun ikke er mye omtalt i manus. Men det var nå mine umiddelbare tanker, da. Det er jo uansett kjekt når noen viser interesse og kanskje kan gi deg verdifull feedback.

  Spent på om du hører noe vedr den teksten du venter tilbakemelding på! Jeg jobber med to nye noveller. Planen er å sende dem inn for vurdering i neste uke, men det gjenstår fortsatt mye jobb.

  SvarSlett
 2. Ja, helt enig. Jeg sa til henne at jeg måtte tenke litt på det, og at det uansett ikke ble aktuelt å sende manus pr. mail. Selv om hun nok ikke ville gjort det er det da liksom litt for lett å videresende for å vise det frem til bekjente (selv om det er i beste mening), så akkurat det gjør jeg aldri. Jeg har vist utdrag til noen få nære bekjente eller folk som er omtalt, men da er det kun de avsnittene som handler om dem, og kun papirer som jeg tar med meg hjem igjen.

  Samtidig kan en også ha i bakhånd dette med at hvis man noen gang skulle ha sendt fra seg noe pr. mail uten å tenke over det, vil mailen bevise at teksten er din og hvilken dato den er sendt, i tilfelle noen forsøker å kopiere.

  Men uansett er det alltid veldig hyggelig at venner og bekjente viser interesse for manuskriptet og skrivingen min generelt. Det gir litt opptur og inspirasjon etter mye arbeide!

  Lykke til med novellene dine!

  SvarSlett

Vil du kommentere dette blogginnlegget? Jeg blir glad for å høre fra deg! :-)