fredag 28. august 2015

Utdrag fra manus: Bursdag på sykehus.

Kjære leser! Her kommer igjen et lite innblikk i bokmanuset mitt. Den ene bursdagen i oppveksten må jeg tilbringe på det gamle Rikshospitalet.

Det er selvsagt mange andre enn meg som har opplevd å feire bursdag på sykehus. Men det er likevel en spesiell opplevelse. Vi skriver februar 1983 og jeg fyller tretten år.I frykt for å bli kopiert, hvilket selvsagt ikke er tillatt, kan jeg ikke ta med hele saken, bare et utdrag. Jeg har på forhånd sikret teksten i alle bauer og kanter for å kunne bevise at den er min;

"...Heller ingen vanlig bursdagsaktivitet, men jeg er ganske dårlig og orker ikke så mye likevel. Kanskje jeg forteller noen at jeg har bursdag, eller at de ser det i journalen, dette husker jeg ikke.


Men jeg husker godt hvor glad jeg blir, når familien kommer på besøk. Mamma kommer tidlig på dagen, resten av kjernefamilien dukker opp senere på ettermiddagen med gaver og marsipankake.


Under lokket på kakeesken finner jeg, i tillegg til kaken, en kassett jeg har ønsket meg! Av en eller annen grunn husker jeg akkurat det veldig godt. Og selv om noen nå vil trekke på smilebåndet, må jeg herved innrømme at jeg har den kassetten enda! Den tilhører en del av minnene, selv om den ikke har vært i noen kasettspiller på mange år!"

Har du feiret bursdag på sykehus noen gang? Og har du også sterke bånd til musikksamlingen din?


Likte du dette blogginnlegget? Del det gjerne med andre!


Les gjerne mer om Gro Jeanette Nilsen


@Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg minner om at det er lov å dele bloggposter, men ikke kopiere. De kan altså ikke gjengis noe sted uten avtale med meg, se Åndsverkloven.

2 kommentarer:

  1. Hei! Må jo være litt trist for et barn å feire bursdag på sykehuset, ja. Jeg slapp heldigvis det. Men høres ut som det ble en fin dag likevel, og det spørs jo om du hadde husket så mye positivt fra den dagen hvis den hadde foregått hjemme.
    Jeg har også tatt vare på gamle kassetter. Har flere ganger tenkt å ta en opprydding og kaste de fleste, og nå i permisjonen bør jeg jo finne tid til det. Visste du at det er mulig å få kjøpt en liten sak til et par hundrelapper som gjør at du kan kompiuere kassetten over til datamaskinen, sikkert som mp3 ? Jeg skal nok skaffe meg en sånn :)

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for kommentar! Jeg visste ikke at det fantes noe sånt på musikkfronten når det gjelder kassetter, nei! Noen av de kassettene jeg var mest opptatt av, kjøpte jeg om igjen da CD-formatet kom, men nå skal jo det også være litt avleggs, så... Tiden går, tydeligvis! Når det gjelder kassetter og CD-er må jeg nok si at jeg liker det å kunne ha dem i hylla, lese på coveret, se på ofte godt designede covre. Blir liksom aldri helt det samme å bare høre dem via pc. Men det er nå min mening da. Husker vi fikk lære litt om design av slike covere da jeg gikk på "tegning,form og farge" for mange år siden. Kanskje det er derfra jeg har den tilknytningen.

    Og ja, jeg drar det gjerne enda lenger, og tenker at det er relevant på bloggen min å legge til at jeg av samme grunn liker best fysiske bøker som du kan ha i bokhylla, holde i hånden og lese på gamlemåten, ikke bare en fil på PC-en eller på mobilen... Og helst hardcover, og ikke noe paperback! Sær ja, jeg vet det! :-)

    SvarSlett

Har du synspunkter til dette blogginnlegget? Jeg blir glad hvis du legger igjen en kommentar! :-)